Jícama-, gulrot- og rødkålssalat med anis og lime

Jícama-, gulrot- og rødkålssalat med anis og lime

oppskrift på en frisk og smakfull salat med jícama, gulrot, rødkål, anis og lime. perfekt som forrett eller lett måltid for en sommerdag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje anisfrø
  • 2. et 900 grams stykke jicama
  • 3. ca. 900 gram gulrøtter (omtrent 2 store)
  • 4. et 340 grams stykke rødkål
  • 5. 1/2 kopp ferske flatbladede persilleblader, godt pakket
  • 6. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 7. 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 8. 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 9. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en tørr, tung stekepanne ristes anisfrø over moderat varme, ryst pannen av og til, til de er duftende, omtrent ett minutt. La frøene avkjøle og mal dem grovt med en morter og støter eller en rengjort elektrisk kaffekvern eller krydderkvern. Skrell jicama og gulrøtter, og del jicama i kvarter. Bruk en mandolin eller annen manuell skjæremaskin til å skjære jicama og gulrøtter i veldig tynne skiver, ca. 1/16 tomme. Stabl skivene og skjær dem i juliennestrimler. Med en kniv skjærer du kål i veldig tynne strimler. Grønnsakene kan forberedes ett døgn i forveien og oppbevares separat i lufttette plastposer. Hakk persillen grovt. I en stor bolle blander du anis, olje, limesaft, sennep og salt. Tilsett grønnsaker og persille, vend godt slik at det blir dekket, og smak til med salt og pepper. Coleslawen kan lages to timer i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
  2. 22. I en tørr, tung stekepanne ristes anisfrø over moderat varme, ryst pannen av og til, til de er duftende, omtrent ett minutt. La frøene avkjøle og mal dem grovt med en morter og støter eller en rengjort elektrisk kaffekvern eller krydderkvern.
  3. 33. Skrell jicama og gulrøtter, og del jicama i kvarter. Bruk en mandolin eller annen manuell skjæremaskin til å skjære jicama og gulrøtter i veldig tynne skiver, ca. 1/16 tomme. Stabl skivene og skjær dem i juliennestrimler. Med en kniv skjærer du kål i veldig tynne strimler. Grønnsakene kan forberedes ett døgn i forveien og oppbevares separat i lufttette plastposer.
  4. 44. Hakk persillen grovt. I en stor bolle blander du anis, olje, limesaft, sennep og salt. Tilsett grønnsaker og persille, vend godt slik at det blir dekket, og smak til med salt og pepper. Coleslawen kan lages to timer i forveien og oppbevares kjølig, dekket.