Kylling Kishk

Kylling Kishk

Lær hvordan du lager chicken kishk, en smakfull rett med kylling og krydder. Perfekt for en mettende middag med en eksotisk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (3 ½ pund) kylling, delt i 8 deler
  • 2. 1 kopp fullfett naturell yoghurt
  • 3. ½ kopp hvetemel
  • 4. 1 kopp melk
  • 5. ¼ kopp maisolje
  • 6. 1 middels stor løk, revet
  • 7. 2 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 8. 2 fedd hvitløk, skrellet og knust
  • 9. 1 teskje salt
  • 10. ½ teskje pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor gryte, kombiner kyllingstykker og nok vann til å dekke dem med to tommer. Dekk til, sett på høy varme, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Bruk en tang til å overføre kyllingen til et skjærebrett. Når den er avkjølt nok til å håndteres, fjern skinn og bein, og skjær kjøttet i små biter. Sett i kjøleskapet til det skal brukes senere. I en middels stor bolle, visp sammen yoghurt og mel. Visp inn melk. Sil gjennom en sikt med osteklede over i en stor bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i 1 time. I en middels stor stekepanne, varm opp oljen på moderat lav varme. Tilsett løk og sautér til den er gyllen gul, ca. 10 minutter. Ta av varmen og sett til side, og husk å beholde kokeoljen samt løken. I en stor kjele, kok opp kraften på høy varme. Tilsett hvitløk, salt og pepper, og la det koke uten lokk i 5 minutter. Skru ned varmen til moderat lav og rør inn yoghurtblandingen. La det småkoke under konstant visping til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn kylling og 1 spiseskje løk, og la det småkoke til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter. For å servere, hell det i en dyp serveringsskål og strø over resten av løken og kokeoljen.
  2. 22. I en stor gryte, kombiner kyllingstykker og nok vann til å dekke dem med to tommer. Dekk til, sett på høy varme, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Bruk en tang til å overføre kyllingen til et skjærebrett. Når den er avkjølt nok til å håndteres, fjern skinn og bein, og skjær kjøttet i små biter. Sett i kjøleskapet til det skal brukes senere.
  3. 33. I en middels stor bolle, visp sammen yoghurt og mel. Visp inn melk. Sil gjennom en sikt med osteklede over i en stor bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i 1 time.
  4. 44. I en middels stor stekepanne, varm opp oljen på moderat lav varme. Tilsett løk og sautér til den er gyllen gul, ca. 10 minutter. Ta av varmen og sett til side, og husk å beholde kokeoljen samt løken.
  5. 55. I en stor kjele, kok opp kraften på høy varme. Tilsett hvitløk, salt og pepper, og la det koke uten lokk i 5 minutter. Skru ned varmen til moderat lav og rør inn yoghurtblandingen. La det småkoke under konstant visping til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn kylling og 1 spiseskje løk, og la det småkoke til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
  6. 66. For å servere, hell det i en dyp serveringsskål og strø over resten av løken og kokeoljen.