
Fiskebestand
Lær hvordan du lager en smakfull fiskekraft fra bunnen av. Perfekt som base i supper, sauser og gryteretter. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund bein og skrap av hvilken som helst hvit fisk, som sole, flyndre eller hyse
- 1 kopp skivet løk
- 12 lange friske persillekvister
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 teskje salt
- 3 1/2 kopper kaldt vann
- 1/2 kopp tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 1Hakk opp fiskeben og avskjær, og kok dem i en godt smurt, tykk gryte sammen med løk, persille, sitronsaft og salt, dekket, over moderat varme i 5 minutter. Tilsett vann og vin, og kok opp, og skum av skum. La kraften småkoke i 20 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil over i en varmebestandig bolle, og avkjøl uten lokk. Kraften holder seg, dekket og avkjølt, i 3 dager, eller fryses ned i en lufttett beholder i 3 måneder.