Hello Fresh Mobile Banner
Jumbo Lump krabbekaker med søt mais og jalapeño

Jumbo Lump krabbekaker med søt mais og jalapeño

Lær å lage deilige jumbo lump crabcakes med søtmais og jalapeño. Perfekt forrett som kombinerer krydret og søt smak, enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund jumbo hummerkreps, nøye sortert for skjellbiter og brusk (annet krabbekjøtt kan brukes)
  • 2. 1 liten rød løk, i små terninger
  • 3. 1/2 stor rød paprika, i små terninger
  • 4. 2/3 kopp majones (hjemmelaget er best), med Tabasco og nykvernet svart pepper etter smak
  • 5. 1/3 kopp creolsennep eller annen grov sennep
  • 6. 2 teskjeer kapers, drenert og grovhakket
  • 7. 1/2 middels hardkokt egg, i små terninger
  • 8. 1 teskje ferdig horseradish
  • 9. Koshersalt og nykvernet pepper etter smak
  • 10. 1 teskje creolsk sjømatkrydder eller annen mild creolsk krydderblanding, etter smak
  • 11. 2 spiseskjeer smør
  • 12. 2 spiseskjeer smør (ser ut til å være nevnt to ganger, kan sløyfes eller brukes til ulike formål)
  • 13. 3 kopper nykokte maiskjerner, ca. 6 øre
  • 14. 2 jalapeñopepper, frø og membraner fjernet, i 1/8-tommers terninger
  • 15. Koshersalt og nykvernet pepper etter smak
  • 16. 1 spiseskje finhakket fersk timian
  • 17. 1 grønn løk, finstrimlet
  • 18. Ferske timianblomster (valgfritt som pynt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser krabbekjøttet i en bolle, og del det opp så lite som mulig. I en separat bolle blander du løk, paprika, majones, sennep, kapers, egg, pepperrot, salt, pepper og sjømatkrydder. Bland godt, tilsett krabbekjøttet, og vend forsiktig sammen, igjen med fokus på å unngå å knuse krabbekjøttet. Form krabbekakene. Hvis du ønsker, kan du grovt forme dem for hånd før du plasserer blandingen i metallringer eller runde kakeutstikkere, hver ca. 6 cm i diameter. Alternativt kan du plassere ringene på en flat overflate, legge 70–85 gram av blandingen i hver ring, og presse lett på hver kake. Forvarm en non-stick panne eller en godt innarbeidet støpejernspanne over middels varme. Tilsett 1 ss smør, men la det ikke bli røkt. Bruk fingeren og en liten slikkepott til å føre omtrent fire av ringene inn i pannen. Stek krabbekakene i 1 ½ minutt, eller til de er gyldne. Snu dem med slikkepotten, og stek videre i 1 ½ minutt, eller til de er gyldne. Bruk slikkepotten til å flytte kakene over på et stekebrett, og fjern ringene. Gjenta til hele blandingen er brukt opp. Omtrent halvveis i prosessen, kast smøret og bruk en ny spiseskje smør.
  2. 22. For å lage mais-tilbehøret: Sett en sautépanne over middels varme, og tilsett ½ ss smør. Pass på at smøret ikke brenner seg. Legg mais og jalapeño i pannen, og rør konstant mens du krydrer med salt og pepper. Når maisen er varm (1 ½ til 2 minutter), rør inn de resterende 1 ½ ss smør og tilsett finhakket timian. La det koke til alt smøret har smeltet. Smak til med salt og pepper.
  3. 33. Server én krabbekake som forrett, to som hovedrett. Skje litt av maisblandingen over hver kake, dryss med finhakket grønn løk, og pynt eventuelt med timianblomster.