Hello Fresh Mobile Banner
Grillede tomater fylt med geitost og salvie

Grillede tomater fylt med geitost og salvie

Lær hvordan du lager deilige grillede tomater fylt med kremet geitost og frisk salvie. En perfekt forrett for sommerens måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 spiseskjeer hakket fersk salvie (ca. 30 gram), delt
  • 1/2 kopp myk fersk geitost
  • 2 teskjeer skivet grønn løk
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1/4 teskje salt
  • 4 mellomstore heirloom-tomater

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett 3 spiseskjeer fersk salvie og stek i 30 sekunder. Bruk en hullsleiv til å overføre den stekte salvien til et kjøkkenpapir. Bland ost, løk, sjalottløk, salt og den resterende 1 spiseskjeen fersk salvie i en bolle. Krydre med pepper. Bruk en liten skarp kniv til å fjerne en konisk del på 2 tommer bredde og 1 tomme dyp fra toppen av hver tomat. Fordel osteblandingen blant tomatene; topp med den stekte salvien. Forbered grillen (middels høy varme). Plasser tomatene på grillristen; dekk grillen med lokk. Kok til tomatene er myke, ca. 5 minutter.
  2. 2Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett 3 spiseskjeer fersk salvie og stek i 30 sekunder. Bruk en hullsleiv til å overføre den stekte salvien til et kjøkkenpapir.
  3. 3Bland ost, løk, sjalottløk, salt og den resterende 1 spiseskjeen fersk salvie i en bolle. Krydre med pepper. Bruk en liten skarp kniv til å fjerne en konisk del på 2 tommer bredde og 1 tomme dyp fra toppen av hver tomat. Fordel osteblandingen blant tomatene; topp med den stekte salvien.
  4. 4Forbered grillen (middels høy varme). Plasser tomatene på grillristen; dekk grillen med lokk. Kok til tomatene er myke, ca. 5 minutter.