Hello Fresh Mobile Banner
Grillet reker med brennende sitrongras- og chilisaus

Grillet reker med brennende sitrongras- og chilisaus

oppskrift på smakfull grillmat med reker, krydret sitrongass-chili sambal og en hint av varme. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 eller flere thai-kyllingfugler eller 2 eller flere serrano- eller jalapeñopepper (helst røde), uten frø, grovhakket
  • 2. 1 ½ kopp grovhakkede sjalottløk (ca. 225 gram)
  • 3. ¼ kopp hakket, skrelt fersk ingefær
  • 4. 3 ss hakket sitrongrass (fra bunnen av 4 tommer av 2 store stilker)
  • 5. 6 macadamianøtter
  • 6. 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 7. 2 ts (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 8. 2 ts gurkemeie
  • 9. 1 ½ ts salt
  • 10. 1 ts malt koriander
  • 11. 1 ts paprika
  • 12. 1 laurbærblad, smuldret
  • 13. ½ ts nykvernet svart pepper
  • 14. 2 ss (eller mer) vegetabilsk olje
  • 15. 1 kopp vann
  • 16. 2 ss fersk limesaft
  • 17. 3 ss (eller mer) vegetabilsk olje
  • 18. 1,5 kg ukokte, store, uskrelte reker, eller 2,5 kg ukokte, store, skrelte reker, renset og med halen intakt

Fremgangsmåte

  1. 11. For sambal: Kombiner 6 thailandske fuglered chili (eller 2 serrano- eller jalapeñochili) og de neste 12 ingrediensene i en foodprocessor. Bruk av og på-knappen, blend til finhakket og til en pasta dannes. Hvis du ønsker en sterkere sambal, tilsett mer hakkede chili etter smak og blend igjen til pastaen er jevn. Overfør sambalen til en liten skål. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung stor kjele over middels høy varme. Tilsett sambalen og kok under omrøring til den er duftende og lett brunet, ca. 7 minutter, og tilsett mer olje med spiseskjeer hvis blandingen virker tørr. Tilsett 1 kopp vann; skru ned varmen til middels og la det småkoke til mesteparten av vannet er absorbert, men blandingen fortsatt er kremete, og rør ofte, ca. 4 minutter. Overfør til en liten skål og avkjøl. FORBEREDING: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til sambalen og oppbevar i kjøleskap.
  2. 22. Kombiner 6 thailandske fuglered chili (eller 2 serrano- eller jalapeñochili) og de neste 12 ingrediensene i en foodprocessor. Bruk av og på-knappen, blend til finhakket og til en pasta dannes. Hvis du ønsker en sterkere sambal, tilsett mer hakkede chili etter smak og blend igjen til pastaen er jevn. Overfør sambalen til en liten skål. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung stor kjele over middels høy varme. Tilsett sambalen og kok under omrøring til den er duftende og lett brunet, ca. 7 minutter, og tilsett mer olje med spiseskjeer hvis blandingen virker tørr. Tilsett 1 kopp vann; skru ned varmen til middels og la det småkoke til mesteparten av vannet er absorbert, men blandingen fortsatt er kremete, og rør ofte, ca. 4 minutter. Overfør til en liten skål og avkjøl. FORBEREDING: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til sambalen og oppbevar i kjøleskap.
  3. 33. For marinade og reker: Visp sammen limesaft, 3 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer sambal i en liten bolle. FORBEREDING: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Rør marinaden opp igjen før bruk, og tilsett mer olje med teskjeer hvis marinaden er tykk. Hvis du bruker uryddede reker, bruk kjøkkensaks til å kutte skjell langs den runde bakkanten av halen; skrap ut åren med tuppen av en bambuspinne eller en liten kniv. Legg de skrelte eller uryddede rekene i en stor glassform. Pensle rekene med marinaden over hele overflaten. La rekene marinere ved romtemperatur i minst 15 minutter og opptil 30 minutter. I mellomtiden, forbered grillen (middels høy varme). Pensle grillristen med olje. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, 2 til 3 minutter per side. Overfør rekene til et fat. Varm opp den resterende sambalen igjen og server ved siden av for dipping eller for å skje over rekene.
  4. 44. Visp sammen limesaft, 3 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer sambal i en liten bolle. FORBEREDING: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Rør marinaden opp igjen før bruk, og tilsett mer olje med teskjeer hvis marinaden er tykk.
  5. 55. Hvis du bruker uryddede reker, bruk kjøkkensaks til å kutte skjell langs den runde bakkanten av halen; skrap ut åren med tuppen av en bambuspinne eller en liten kniv. Legg de skrelte eller uryddede rekene i en stor glassform. Pensle rekene med marinaden over hele overflaten. La rekene marinere ved romtemperatur i minst 15 minutter og opptil 30 minutter.
  6. 66. I mellomtiden, forbered grillen (middels høy varme). Pensle grillristen med olje. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, 2 til 3 minutter per side. Overfør rekene til et fat. Varm opp den resterende sambalen igjen og server ved siden av for dipping eller for å skje over rekene.
  7. 77. Ingrediendtips: Uriddede reker gir en saftigere og mer smakfull opplevelse, men er litt mer grisete å spise enn skrelte reker (som du kan bruke, hvis du foretrekker det). For enklere forberedelse selger noen supermarkeder uriddede, uryddede reker som allerede er renset for årene.
  8. 88. Uriddede reker gir en saftigere og mer smakfull opplevelse, men er litt mer grisete å spise enn skrelte reker (som du kan bruke, hvis du foretrekker det). For enklere forberedelse selger noen supermarkeder uriddede, uryddede reker som allerede er renset for årene.