
Soyasaus- og sesammarinerte korte ribber
Lær hvordan du lager saftige soy and sesame short ribs. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag. Ingen kompliserte ingredienser!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 eple (med skinn), kjernen fjernet og hakket
- 2. 6 hvitløksfedd, skrellet og knust
- 3. 1/2 kopp appelsinmarmelade
- 4. 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 5. 2 spiseskjeer ristet sesamolje
- 6. 2 spiseskjeer ristede sesamfrø
- 7. 1 spiseskje tørket sake eller tørr hvitvin
- 8. 2 teskjeer gochugaru (koreansk rød pepperpulver)
- 9. 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 10. 1/2 kopp soyasaus
- 11. 900 gram (2 pund) kortreiste, benede storfekoteletter, 1/4 tomme tykke, kuttet på tvers (flanken-style)
- 12. Vegetabilsk olje (til grilling)
Fremgangsmåte
- 11. Pulsér eple, hvitløk, marmelade, brunt sukker, sesamolje, sesamfrø, sake, gochugaru og pepper i en food processor eller blender til hvitløk og eple er finhakket. Overfør til en stor skål og bland inn soyasaus. Legg ribbeina i marinaden og vend dem slik at de blir dekket. La det stå, mens du masserer kjøttet og vender av og til, i minst 10 minutter. Forbered grillen på middels høy varme; pensle risten med vegetabilsk olje. Ta ribbeina ut av marinaden og grill dem, vend én gang, til de er lett forkullede og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side for medium-rare.