Grunnleggende kyllingkraft
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull kyllingkraft fra bunnen av. Perfekt basis for supper, sauser og gryteretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kyllingstykker
- 2. 1 stor løk
- 3. 3 stilker selleri, inkludert noe av bladene
- 4. 1 stor gulrot
- 5. 1 ½ teskje salt
- 6. 3 hele nellikspiker
- 7. 6 kopper vann
- 8. ¼ kopp kaldt vann (valgfritt)
- 9. 1 egg
Fremgangsmåte
- 11. Kutt løk i kvartaler. Hakk selleri og gulrot i 2,5 cm store biter. Legg kyllingstykker, løk, selleri, gulrot, salt og nellik i en stor gryte eller en nederlandsk ovn. Tilsett 6 kopper vann. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 1 time.
- 22. Fjern kylling og grønnsaker. Sil kraften. Skum av fett fra overflaten.
- 33. For å klarne kraften til en klar suppe, og fjerne faste partikler som er for små til å bli filtrert ut med et klede, følg denne metoden. Skill eggehviten fra eggeplommen, og spar skallet. I en liten bolle, bland 1/4 kopp kaldt vann, eggehvite og knust eggeplomme. Tilsett dette i den silte kraften, og kok opp. Ta av varmen, og la det stå i 5 minutter. Sil igjen gjennom en sikt dekket med et klede.