Honningglasert ovnsbakte søtpotetbåter

Honningglasert ovnsbakte søtpotetbåter

Lær hvordan du lager deilige honningglasert ovnsbakte søtpotetbåter med enkel oppskrift. Perfekt som sunn snacks eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 lange, slanke, 10-unse røde søtpoteter (yam)
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 teskje salt
  • Honning
  • Hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 400°F. Skrell søtpotetene, og del dem i fire på langs. Skyll potetene i kaldt vann; tørk dem med papirhåndklær. Legg potetene i en stor bolle; tilsett olivenolje og salt, og vend godt slik at de blir dekket. Fordel potetene i ett lag på et stekebrett med kant. Stek i 45 minutter. Pensle med honning og stek videre til de er møre og begynner å bli brune på noen steder, omtrent 15 minutter til. Overfør til et serveringsfat; dryss over hakket persille og server.