Ovnsbakt grønnsakslasagne
oppskrift på roasted-vegetable lasagne med ovnsbakte grønnsaker, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor aubergine (ca. 680 gram)
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 mellomstore zucchini, trimmet og skåret i 1/4-tommers tykke skiver på langs
- 2 røde paprika, delt i fire på langs
- 1/2 ts svart pepper
- 1 3/4 ts salt
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 3 ss usaltet smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 3 1/2 kopper hel melk
- 85 gram italiensk Fontina, grovt revet (ca. 1 kopp)
- 14 gram finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 1/2 kopp)
- 3 ss finhakket fersk basilikum
- 5 (16,5 x 9 cm) eller 10 (18 x 17 cm) no-boil lasagneplater
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnrack i øvre og nedre tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 220°C. Skjær tre skiver (1/3 tommer tykke) på langs fra midten av auberginen, og sett resten til side til senere bruk. Pensle to store, lave bakeboller med til sammen 1 spiseskje olje, og legg auberginen, squashen og paprikaen i ett lag i bollene. Pensle grønnsakene med de resterende 2 spiseskjeene olje og strø over pepper og 1 1/4 teskje salt. Stek, og bytt plass på bollene halvveis i stekingen, til auberginen og squashen er blitt brune og møre, totalt 15–20 minutter. Overfør auberginen og squashen til en tallerken. Vend paprikaene og fortsett å steke til de er møre, omtrent 10 minutter til. Overfør paprikaene til en bolle, dekk til, og la stå i 10 minutter. I mellomtiden, flytt en rist til midten av ovnen og la ovnen stå på. Skrell paprikaene.
- 2Mens grønnsakene steker, kok hvitløk i smør i en tykkbunnet kjele på 1 1/2 til 2 liter over moderat varme, og visp ofte, til det dufter godt, ca. 30 sekunder. Visp inn melet og kok, og visp konstant i 2 minutter. Tilsett melken i en tynn stråle, visp hele tiden, og kok opp, mens du fortsetter å vispe. Senk varmen og la det småkoke, og visp ofte, i 8 minutter (sausen vil tykne litt når den først koker opp). Ta kjelen av varmen og avkjøl béchamelsausen, og rør av og til, i 10 minutter. Rør inn ostene, basilikum og resten av saltet.
- 3Bløtlegg nudlene i varmt vann til de er myke, ca. 8–10 minutter.
- 4Fordel 2/3 kopp saus i en 20 cm kvadratisk ildfast form. Tøm en stor eller to små nudler på et rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut) og legg dem over sausen i formen. Legg et lag med halvparten av squashen, 1/2 kopp saus, og en eller to nudler oppå. Lag et nytt lag med all auberginen, 1/2 kopp saus, og en eller to nudler. Deretter et lag med all paprika, 1/2 kopp saus, og en eller to nudler. Topp med resten av squashen, 1/2 kopp saus, og en eller to nudler. Dekk helt med resten av sausen.
- 5Stek i ovnen til det er gyllent og boblende, ca. 25–30 minutter. La stå i formen på en rist i 20 minutter.