
Kurrystekte zucchini-blomster
Lær hvordan du lager deilige, krydrede stekte zucchini-blomster med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller som snacks, med en varm og krydret smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 2 teskjeer karri pulver
- 1/4 teskje salt
- 1 til 1 1/8 kopper kald seltzer eller club soda
- 1/4 pund mozzarella, grovt revet (omtrent 1 kopp)
- 1 spiseskje finhakket fersk koriander
- 16 squashblomster, pistiller fjernet hvis ønskelig
- vegetabilsk olje til dypsteking
Fremgangsmåte
- 1I en bolle visp sammen mel, karri og salt. Tilsett 1 kopp seltzer og visp røren til den er glatt. La røren stå i 10 minutter, og hvis ønskelig, tynn den ut med nok av den resterende seltzeren til å oppnå konsistensen til crêpe-deig. I en liten bolle blandes mozzarella og koriander, og blandingen deles mellom blomstrene, fylles inni dem og presses sammen i endene slik at de lukkes. I en dyp stekepanne varmes 1 tomme olje til 190°C på et termometer for frityr. Arbeid raskt i porsjoner, dypp blomstrene, én av gangen, i røren slik at de dekkes helt, og stek dem i oljen, snu dem underveis, i 1 ½ til 2 minutter, eller til de er gylne og sprø. (Sørg for at oljen når 190°C igjen før du tilsetter neste porsjon.) Overfør blomstrene med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, dryss over salt, og server dem varme.
- 2I en bolle visp sammen mel, karri og salt. Tilsett 1 kopp seltzer og visp røren til den er glatt. La den stå i 10 minutter, og hvis ønskelig, tynn den ut med nok av den resterende seltzeren til å oppnå konsistensen til crêpe-deig. I en liten bolle blandes mozzarella og koriander, og blandingen deles mellom blomstrene, fylles inni dem og presses sammen i endene slik at de lukkes.
- 3I en dyp stekepanne varmes 1 tomme olje til 190°C på et termometer for frityr. Arbeid raskt i porsjoner, dypp blomstrene, én av gangen, i røren slik at de dekkes helt, og stek dem i oljen, snu dem underveis, i 1 ½ til 2 minutter, eller til de er gylne og sprø. (Sørg for at oljen når 190°C igjen før du tilsetter neste porsjon.) Overfør blomstrene med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, dryss over salt, og server dem varme.