
Kald erte- og spinatsuppe
oppskrift på en forfriskende kald erts- og spinatsuppe, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund ferske grønne erter, skrellet (ca. 1 ½ kopper), eller 1 ½ kopper tint frossen erter
- 6 unser spinatblader (2 kopper godt pakket), vasket grundig og tørket
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje tørket estragon
- ½ teskje salt
- nykvernet svart pepper etter smak
- 2 kopper kyllingkraft
- 1 kopp is
- 2/3 kopp naturell yoghurt
Fremgangsmåte
- 1La erter, spinat, sukker, estragon, salt og pepper småkoke i buljong i 15 minutter, eller til ertene er veldig møre. Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn, og overfør den til en bolle. Rør inn is og ½ kopp yoghurt, og rør til isen er smeltet og suppen er avkjølt. Fordel suppen i to boller og topp med resten av yoghurten.
- 2La erter, spinat, sukker, estragon, salt og pepper småkoke i buljong i 15 minutter, eller til ertene er veldig møre. Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn, og overfør den til en bolle. Rør inn is og ½ kopp yoghurt, og rør til isen er smeltet og suppen er avkjølt. Fordel suppen i to boller og topp med resten av yoghurten.