Kald erte- og spinatsuppe

Kald erte- og spinatsuppe

oppskrift på en forfriskende kald erts- og spinatsuppe, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund ferske grønne erter, skrellet (ca. 1 ½ kopper), eller 1 ½ kopper tint frossen erter
  • 6 unser spinatblader (2 kopper godt pakket), vasket grundig og tørket
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje tørket estragon
  • ½ teskje salt
  • nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1 kopp is
  • 2/3 kopp naturell yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1La erter, spinat, sukker, estragon, salt og pepper småkoke i buljong i 15 minutter, eller til ertene er veldig møre. Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn, og overfør den til en bolle. Rør inn is og ½ kopp yoghurt, og rør til isen er smeltet og suppen er avkjølt. Fordel suppen i to boller og topp med resten av yoghurten.
  2. 2La erter, spinat, sukker, estragon, salt og pepper småkoke i buljong i 15 minutter, eller til ertene er veldig møre. Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn, og overfør den til en bolle. Rør inn is og ½ kopp yoghurt, og rør til isen er smeltet og suppen er avkjølt. Fordel suppen i to boller og topp med resten av yoghurten.