
En deilig grønnsakssuppe
oppskriften på en enkel og deilig grønnsakssuppe som passer for hele familien. perfekt for en sunn frokost eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 kopper terninger av gulrøtter (1/2 tommels stor)
- 1 kopp hver av terninger av løk, selleri og fennikel (1/2 tommels stor)
- 1 kopp hakket purre (bare den hvite delen)
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 6 modne plommetomater, uten frø og hakket
- Salt og pepper, etter smak
- 6 kopper fersk grønnsaksbuljong
- 2 store kvister fersk timian
- 4 spiseskjeer hakket persille
- 1 kopp hakkede grønne bønner (1/2 tommels stor)
- 1 kopp terninger av squash (1/2 tommels stor)
- 1/2 kopp revet basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Hell oljen i en kjele over svak varme. La gulrøtter, løk, selleri, fennikel og purre bli blanke, mens du rører, i 15 minutter. Tilsett hvitløk de siste 5 minuttene.
- 2Rør inn tomater og krydre med salt og pepper; kok i 3 minutter. Tilsett buljong, timian og 2 spiseskjeer persille; kok opp.
- 3Skru ned varmen til middels og la det småkoke i 20 minutter.
- 4Tilsett grønne bønner, squash og basilikum; la det småkoke i 10 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør inn resten av persillen.
- 5Server.
- 6Hell oljen i en kjele over svak varme. La gulrøtter, løk, selleri, fennikel og purre bli blanke, mens du rører, i 15 minutter. Tilsett hvitløk de siste 5 minuttene.
- 7Rør inn tomater og krydre med salt og pepper; kok i 3 minutter. Tilsett buljong, timian og 2 spiseskjeer persille; kok opp.
- 8Skru ned varmen til middels og la det småkoke i 20 minutter.
- 9Tilsett grønne bønner, squash og basilikum; la det småkoke i 10 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør inn resten av persillen.
- 10Server.