
Guacamole
Lær hvordan du lager en smakfull guacamole med enkle ingredienser. Perfekt som forrett, til taco eller som snacks. Rask og enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 spiseskjeer hakket fersk koriander, delt
- 1/4 kopp finhakket hvit løk
- 1 stor jalapeño, uten frø, finhakket, delt
- Kosher-salt
- 6 mellomstore eller 4 store avokadoer (ca. 1,4 kg totalt), delt i to, fjernet steinen
- 1 middels stor tomat, kjernet, hakket
- 3 spiseskjeer fersk limejuice
- 1 teskje limeskall
- Tortillachips (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Bland 2 1/2 spiseskjeer koriander, løk og 1 spiseskje jalapeño i en morter eller en stor bolle; krydre med salt og mos med en pestle eller baksiden av en gaffel til en grov pasta dannes. Med en liten kniv, skjær kjøttet (ikke skallet) av hver avokado på langs i 4 striper, og kutt deretter på tvers 4 eller 5 ganger, slik at det dannes terninger. Bruk en skje til å skrape terningene ut av skallet og over i morteren med løk blandture. Mos til det er litt grovt. Bland inn resten av korianderen og jalapeñoen sammen med tomaten, limesaft og limeskall. Krydre etter smak med salt. Server med tortillachips. FORBERED: Kan lages 4 timer i forveien. Legg plastfolie over overflaten av guacamolen og avkjøl.