
Eplechutney
Lær hvordan du lager en deilig apple chutney med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til ost, kjøttretter og som gave. Enkel å lage, god smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 Granny Smith- epler
- 2 Gala- epler
- 1 1/2 kopper eplesidereddik
- 1 1/2 kopper lettbrunt sukker
- 1 stor løk, hakket
- 1/2 teskje hete rød pepperflak
- 2 spiseskjeer finhakket skrelt ingefær
- 2 fedd hvitløk
- 2 tyrkiske laurbærblad eller 1 California-laurbær
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 kopp gule rosiner
Fremgangsmåte
- 1Skrell og kjern ut eplene, deretter skjær dem i 1/4-tommers biter. La eplene småkoke sammen med de resterende ingrediensene og 1 teskje salt i en stor, tykkbunnet kjele, rør av og til, til de er møre og saften har tyknet, omtrent en time. Kast laurbærbladene.
- 2Skrell og kjern ut eplene, deretter skjær dem i 1/4-tommers biter.
- 3La eplene småkoke sammen med de resterende ingrediensene og 1 teskje salt i en stor, tykkbunnet kjele, rør av og til, til de er møre og saften har tyknet, omtrent en time. Kast laurbærbladene.