Aioli

Aioli

Lær hvordan du lager en deilig aioli fra bunnen av. Perfekt som tilbehør til grillmat, fisk og grønnsaker. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 hvitløksfedd
  • 8 egg
  • 5 kopper ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell hvitløksfeddene. Del hver hvitløksfedd i to, og fjern den sentrale, bleke grønne spiren fra hvitløken, hvis den er der. Legg eggene og hvitløken i en dyp, høy beholder eller bolle. Kjør med en håndholdt blender til det blir jevnt. Mens blenderen går, tilsett oljen litt etter litt. Krydre med salt. Aiolien skal ha en tykk, kremet konsistens som majones.
  2. 2Skrell hvitløksfeddene. Del hver hvitløksfedd i to, og fjern den sentrale, bleke grønne spiren fra hvitløken, hvis den er der. Legg eggene og hvitløken i en dyp, høy beholder eller bolle. Kjør med en håndholdt blender til det blir jevnt. Mens blenderen går, tilsett oljen litt etter litt. Krydre med salt. Aiolien skal ha en tykk, kremet konsistens som majones.