
Maiskaker
Lær hvordan du lager smakfulle corn cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt som frokost, snack eller tilbehør. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp maismel
- 3/4 teskje natron
- 3/4 teskje salt
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 kopp kulturmelk, pluss litt ekstra for å tynne ut røren om nødvendig
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss litt ekstra til å pensle takken
- 1 kopp fersk eller frossen mais, kokt, avrent og tørket godt
Fremgangsmåte
- 1I en bolle visp sammen maismel, natron og salt. Tilsett egget, 1 kopp av kulturmelken og 2 spiseskjeer av smøret, og visp røren til den er glatt. Rør inn maisen og la røren stå i 10 minutter. Røren skal ha konsistens som tykk pannekakerøre; hvis den er for tykk, tynn den ut med resten av kulturmelken. Varm en takke over middels varme til den er varm, pensle lett med litt av resten av smøret, og legg røren i spiseskjeer på takken. Stek kakene i 1 minutt, eller til undersidene er gylne, snu dem og stek i ytterligere 1 minutt, eller til undersidene er gylne. Overfør kakene til et oppvarmet fat, og lag flere kaker med resten av røren på samme måte, pensle takken lett med litt av resten av smøret før hver stekebatch. Kakene kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt. Varm opp kakene i en ildfast form, dekket tett med folie, i en forvarmet ovn på 175°C i 15 minutter.
- 2I en bolle visp sammen maismel, natron og salt. Tilsett egget, 1 kopp kulturmelk og 2 spiseskjeer smør, og visp røren til den er glatt. Rør inn maisen og la røren stå i 10 minutter. Røren skal ha konsistens som tykk pannekakerøre; hvis den er for tykk, tynn den ut med resten av kulturmelken. Varm en takke over middels varme til den er varm, pensle lett med litt av resten av smøret, og legg røren i spiseskjeer på takken. Stek kakene i 1 minutt, eller til undersidene er gylne, snu dem og stek i ytterligere 1 minutt, eller til undersidene er gylne. Overfør kakene til et oppvarmet fat, og lag flere kaker med resten av røren på samme måte, pensle takken lett med litt av resten av smøret før hver stekebatch. Kakene kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt. Varm opp kakene i en ildfast form, dekket tett med folie, i en forvarmet ovn på 175°C i 15 minutter.