Hello Fresh Mobile Banner
Søte og syrlige ovnsbakte tomater

Søte og syrlige ovnsbakte tomater

oppskrift på søte og syrlige ovnsbakte tomater, perfekt som tilbehør eller forrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 tørre pints (20 ounces/600 gram) drue- eller cherrytomater
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp (2 ounces/60 milliliter) olivenolje
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje Aleppo-pepper eller rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg et rimet bakepapirkledd stekebrett med folie, og pass på å dekke innsiden av kanten. Juster et ovnrack til midtposisjon og forvarm ovnen til 220°C.
  2. 2Stikk hull på tomatene med en liten kniv for å slippe ut damp under koking. Legg dem i en stor bolle og krydre med salt og pepper. Tilsett olje, eddik, sukker, Worcestershire-saus, hvitløk og Aleppo-pepper, og gni det inn i tomatene med fingertuppene, slik at ingrediensene blir godt blandet.
  3. 3Fordel tomatene i et jevnt lag på det forberedte stekebrettet. Stek til tomatene er brutt ned og karamellisert, ca. 45 til 60 minutter, og rør om to ganger underveis. Overfør til en avkjølingsrist og la det avkjøle til romtemperatur før bruk.