Grillet hel kalkun

Grillet hel kalkun

Lær hvordan du griller en hel kalkun med denne enkle oppskriften. Perfekt til store middager og høytider. Enkelt, smakfullt og saftig!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En kalkun på 14 til 16 pund (ca. 6,4 til 7,3 kg), hals og innmat (unntatt lever) reservert til kalkuninnmatssuppe
  • 2 ½ teskjeer salt (2 teskjeer hvis du bruker en kosher-kalkun)
  • 1 ½ teskje svart pepper
  • Spesialutstyr: tang (helst nåletang); en liten metallspyd (valgfritt); kjøkkenstrikk; en flat metallrist; et hurtigtermometer
  • 1 liten metallspyd
  • Ikke aktuelt med kjøkkenstrikk
  • 1 flat metallrist
  • 1 hurtigtermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern eventuelle fjær og pigger med tang (kosher-kyllinger krever ofte dette mer enn andre). Skyll kalkunen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Bland salt og pepper i en liten bolle, og strø det jevnt inn i hulrommene på kalkunen og over hele skinnet. Brett nakkeskinnet under kroppen, og fest det eventuelt med en metallspyd. Brett vingespissene under brystet, og bind sammen drumsticks med kjøkkenstrikk. Forvarm grillbrennere på høy varme, dekket, i 10 minutter, og slå deretter av én brenner (den midterste hvis det er tre). Plasser kalkunen på en oljet rist i en stekepanne, og tilsett 2 kopper vann i pannen. Sett pannen over den avstengte brenneren, og lukk lokket umiddelbart (temperaturen synker raskt når lokket løftes). Grill kalkunen, juster brenneren(e) for å opprettholde 230°C, og roter pannen 180 grader halvveis i grillingstiden, til et termometer som er satt inn i den kjøttfulle delen av hver lår registrerer 77°C, ca. 1 ¾ til 2 ½ timer. Tiden kan bli lengre i kaldt vær. Unngå å åpne lokket ofte, fordi varmetapet er raskt.
  2. 2Fjern eventuelle fjær og pigger med tang (kosher-kyllinger krever ofte dette mer enn andre).
  3. 3Skyll kalkunen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Bland salt og pepper i en liten bolle, og strø det jevnt inn i hulrommene på kalkunen og over hele skinnet. Brett nakkeskinnet under kroppen, og fest det eventuelt med en metallspyd. Brett vingespissene under brystet, og bind sammen drumsticks med kjøkkenstrikk.
  4. 4Forvarm grillbrennere på høy varme, dekket, i 10 minutter, og slå deretter av én brenner (den midterste hvis det er tre). Plasser kalkunen på en oljet rist i en stekepanne, og tilsett 2 kopper vann i pannen. Sett pannen over den avstengte brenneren, og lukk lokket umiddelbart (temperaturen synker raskt når lokket løftes). Grill kalkunen, juster brenneren(e) for å opprettholde 230°C, og roter pannen 180 grader halvveis i grillingstiden, til et termometer som er satt inn i den kjøttfulle delen av hver lår registrerer 77°C, ca. 1 ¾ til 2 ½ timer. Tiden kan bli lengre i kaldt vær. Unngå å åpne lokket ofte, fordi varmetapet er raskt.