Hello Fresh Mobile Banner
Sørvestlig mais- og potetsuppe

Sørvestlig mais- og potetsuppe

oppskrift på southwestern mais- og potetsuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage, smakfull og mettende. prøv denne deilige suppen i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 fersk jalapeño, fjernet frø og finhakket
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 680 gram store gule poteter med gult kjøtt, for eksempel Yukon Gold (ca. 2 stk.)
  • 820 ml redusert saltinnhold kyllingbuljong (26 fl oz)
  • 1 kopp vann
  • 1 (283 g) pose frossen mais (ikke tint)
  • 3 spiseskjeer fersk limesaft
  • 1/4 kopp finhakket frisk koriander
  • Tilbehør: 1/2-tommers terninger av avokado fra California; hakket frisk koriander; tortillachips; limebåter

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på 5-6 liter over middels varme til den er varm, men ikke røyklig, og kok deretter løk, jalapeño, salt og pepper, av og til omrøring, til løken er blekgull, omtrent 8 minutter. I mellomtiden skrelles potetene og kuttes i 2,5 cm store biter. Tilsett buljong, vann og poteter i løkblandingen og dekk gryten, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, av og til omrøring, til potetene er veldig møre, 12 til 14 minutter. Mos potetene grovt i gryten med en potetmoser. Rør inn mais og la det småkoke, uten lokk, i 3 minutter. Rør inn limesaft, koriander og salt etter smak.
  2. 2Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på 5-6 liter over middels varme til den er varm, men ikke røyklig, og kok deretter løk, jalapeño, salt og pepper, av og til omrøring, til løken er blekgull, omtrent 8 minutter.
  3. 3I mellomtiden skrelles potetene og kuttes i 2,5 cm store biter.
  4. 4Tilsett buljong, vann og poteter i løkblandingen og dekk gryten, og kok opp over høy varme.
  5. 5Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, av og til omrøring, til potetene er veldig møre, 12 til 14 minutter.
  6. 6Mos potetene grovt i gryten med en potetmoser. Rør inn mais og la det småkoke, uten lokk, i 3 minutter.
  7. 7Rør inn limesaft, koriander og salt etter smak.