Hello Fresh Mobile Banner
Beste noensinne grillede ribbe

Beste noensinne grillede ribbe

Lær hvordan du lager de beste barbecued ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkelt, smakfullt og saftig!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ spiseskjeer kosher salt
  • 1 spiseskje tørr sennep
  • 1 spiseskje paprika
  • ½ teskje cayennepepper
  • ½ teskje nykvernet svart pepper
  • 3,6 kg baby back ribbe (8 rader) eller St. Louis-style spareribs (4 rader)
  • Lav-salt kyllingkraft (valgfritt)
  • 1 ½ kopper ferdigkjøpt eller hjemmelaget barbecuesaus, pluss mer

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland de første fem ingrediensene i en liten bolle. Legg hver ribbe på et dobbelt lag aluminiumsfolie; strø krydderblandingen over alle ribbene. Pakk inn ribbeplatene individuelt og fordel dem på to stekebrett. Stek ribbene til de er veldig møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 2 timer for baby back ribs og 3 timer for spareribs. Forsiktig, fjern folien og hell eventuelle safter fra folien over i et målebeger på 1,5 liter som tåler varme; sett saftene til side. La ribbene avkjøle helt. FORHÅNDSVIS: Ribbe kan stekes opptil 3 dager i forveien (smaken blir mer utviklet, og de kalde ribbene vil holde seg bedre på grillen når de varmes opp). Dekk til og oppbevar saftene i kjøleskapet. Pakk inn ribbene i folie igjen og avkjøl. Tænd for en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til høy varme. Tilsett buljong eller vann i ribbesaften om nødvendig for å måle opp 1 1/2 kopp. Visp inn barbecuesausen for å blande. Grill ribbene, pensle med barbecuesaus og vend ofte, til de er lakkerte, brente i enkelte områder og gjennomvarme, ca. 7-10 minutter. Overfør til et skjærebrett; skjær mellom ribbene for å skille dem. Overfør til et serveringsfat og server med ekstra barbecuesaus.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland de første fem ingrediensene i en liten bolle. Legg hver ribbe på et dobbelt lag aluminiumsfolie; strø krydderblandingen over alle ribbene. Pakk inn ribbeplatene individuelt og fordel dem på to stekebrett.
  3. 3Stek ribbene til de er veldig møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 2 timer for baby back ribs og 3 timer for spareribs. Forsiktig, fjern folien og hell eventuelle safter fra folien over i et målebeger på 1,5 liter som tåler varme; sett saftene til side. La ribbene avkjøle helt. FORHÅNDSVIS: Ribbe kan stekes opptil 3 dager i forveien (smaken blir mer utviklet, og de kalde ribbene vil holde seg bedre på grillen når de varmes opp). Dekk til og oppbevar saftene i kjøleskapet. Pakk inn ribbene i folie igjen og avkjøl.
  4. 4Tænd for en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til høy varme. Tilsett buljong eller vann i ribbesaften om nødvendig for å måle opp 1 1/2 kopp. Visp inn barbecuesausen for å blande.
  5. 5Grill ribbene, pensle med barbecuesaus og vend ofte, til de er lakkerte, brente i enkelte områder og gjennomvarme, ca. 7-10 minutter. Overfør til et skjærebrett; skjær mellom ribbene for å skille dem. Overfør til et serveringsfat og server med ekstra barbecuesaus.