
Beste noensinne grillede ribbe
Lær hvordan du lager de beste barbecued ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkelt, smakfullt og saftig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ spiseskjeer kosher salt
- 1 spiseskje tørr sennep
- 1 spiseskje paprika
- ½ teskje cayennepepper
- ½ teskje nykvernet svart pepper
- 3,6 kg baby back ribbe (8 rader) eller St. Louis-style spareribs (4 rader)
- Lav-salt kyllingkraft (valgfritt)
- 1 ½ kopper ferdigkjøpt eller hjemmelaget barbecuesaus, pluss mer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland de første fem ingrediensene i en liten bolle. Legg hver ribbe på et dobbelt lag aluminiumsfolie; strø krydderblandingen over alle ribbene. Pakk inn ribbeplatene individuelt og fordel dem på to stekebrett. Stek ribbene til de er veldig møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 2 timer for baby back ribs og 3 timer for spareribs. Forsiktig, fjern folien og hell eventuelle safter fra folien over i et målebeger på 1,5 liter som tåler varme; sett saftene til side. La ribbene avkjøle helt. FORHÅNDSVIS: Ribbe kan stekes opptil 3 dager i forveien (smaken blir mer utviklet, og de kalde ribbene vil holde seg bedre på grillen når de varmes opp). Dekk til og oppbevar saftene i kjøleskapet. Pakk inn ribbene i folie igjen og avkjøl. Tænd for en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til høy varme. Tilsett buljong eller vann i ribbesaften om nødvendig for å måle opp 1 1/2 kopp. Visp inn barbecuesausen for å blande. Grill ribbene, pensle med barbecuesaus og vend ofte, til de er lakkerte, brente i enkelte områder og gjennomvarme, ca. 7-10 minutter. Overfør til et skjærebrett; skjær mellom ribbene for å skille dem. Overfør til et serveringsfat og server med ekstra barbecuesaus.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland de første fem ingrediensene i en liten bolle. Legg hver ribbe på et dobbelt lag aluminiumsfolie; strø krydderblandingen over alle ribbene. Pakk inn ribbeplatene individuelt og fordel dem på to stekebrett.
- 3Stek ribbene til de er veldig møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 2 timer for baby back ribs og 3 timer for spareribs. Forsiktig, fjern folien og hell eventuelle safter fra folien over i et målebeger på 1,5 liter som tåler varme; sett saftene til side. La ribbene avkjøle helt. FORHÅNDSVIS: Ribbe kan stekes opptil 3 dager i forveien (smaken blir mer utviklet, og de kalde ribbene vil holde seg bedre på grillen når de varmes opp). Dekk til og oppbevar saftene i kjøleskapet. Pakk inn ribbene i folie igjen og avkjøl.
- 4Tænd for en middels varm kullgrill, eller varm opp en gassgrill til høy varme. Tilsett buljong eller vann i ribbesaften om nødvendig for å måle opp 1 1/2 kopp. Visp inn barbecuesausen for å blande.
- 5Grill ribbene, pensle med barbecuesaus og vend ofte, til de er lakkerte, brente i enkelte områder og gjennomvarme, ca. 7-10 minutter. Overfør til et skjærebrett; skjær mellom ribbene for å skille dem. Overfør til et serveringsfat og server med ekstra barbecuesaus.