Hello Fresh Mobile Banner
Mangogazpacho med sylteagurkreker

Mangogazpacho med sylteagurkreker

Lær hvordan du lager en frisk mango gazpacho med syltede reker. Perfekt for en sommerlig forrett eller letthendt måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper vann
  • 1/2 kopp uspesert riseddik
  • 2 hele stjerneanis*
  • 1 1/2 spiseskjeer sylteekstrakt
  • 1 spiseskje finhakket sitrongress
  • 1 1/2 spiseskjeer grovt kosher-salt
  • 1/4 kopp hakket frisk koriander
  • 1/4 kopp hakket grønn løk
  • 1 1/2 teskjeer finhakket jalapeñochili
  • 12 ukokte mellomstore reker (ca. 225 gram), skrelte, renset
  • 2 store modne mangoer, skrelte, kjernede
  • 1 liten grønn eple, skrelt, hakket
  • 1 liten selleristang, hakket
  • 3/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 1/2 kopp hakket, frøfri, skrellet agurk
  • 1 spiseskje fersk limejuice
  • 2 teskjeer hakket, skrellet fersk ingefær
  • 1 stor jalapeñochili, frø fjernet, finhakket
  • 1/2 teskje grovt kosher-salt
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 4 ferske korianderstilker
  • *Tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder og i spesialforretninger og asiatiske markeder.

Fremgangsmåte

  1. 1For syltede reker: Bland de første seks ingrediensene i en middels stor kjele. Dekk til og kok opp. Ta av varmen. Rør inn koriander, løk og jalapeño. Overfør til et glasskrukke og tilsett rekene. La det stå uten lokk i kjøleskapet til det er kaldt, deretter dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
  2. 2Bland de første seks ingrediensene i en middels stor kjele. Dekk til og kok opp. Ta av varmen. Rør inn koriander, løk og jalapeño. Overfør til et glasskrukke og tilsett rekene. La det stå uten lokk i kjøleskapet til det er kaldt, deretter dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
  3. 3For gazpacho: Puré de første ti ingrediensene i en blender. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Forberedelse i forkant: Kan lages 8 timer før servering. Oppbevares i kjøleskapet. Server suppen i 4 skåler; topp hver med 3 reker. Pynt med koriander.
  4. 4Puré de første ti ingrediensene i en blender. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Forberedelse i forkant: Kan lages 8 timer før servering. Oppbevares i kjøleskapet.
  5. 5Server suppen i 4 skåler; topp hver med 3 reker. Pynt med koriander.