
Mangogazpacho med sylteagurkreker
Lær hvordan du lager en frisk mango gazpacho med syltede reker. Perfekt for en sommerlig forrett eller letthendt måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 1/2 kopper vann
- 1/2 kopp uspesert riseddik
- 2 hele stjerneanis*
- 1 1/2 spiseskjeer sylteekstrakt
- 1 spiseskje finhakket sitrongress
- 1 1/2 spiseskjeer grovt kosher-salt
- 1/4 kopp hakket frisk koriander
- 1/4 kopp hakket grønn løk
- 1 1/2 teskjeer finhakket jalapeñochili
- 12 ukokte mellomstore reker (ca. 225 gram), skrelte, renset
- 2 store modne mangoer, skrelte, kjernede
- 1 liten grønn eple, skrelt, hakket
- 1 liten selleristang, hakket
- 3/4 kopp fersk appelsinjuice
- 1/2 kopp hakket, frøfri, skrellet agurk
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 2 teskjeer hakket, skrellet fersk ingefær
- 1 stor jalapeñochili, frø fjernet, finhakket
- 1/2 teskje grovt kosher-salt
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 4 ferske korianderstilker
- *Tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder og i spesialforretninger og asiatiske markeder.
Fremgangsmåte
- 1For syltede reker: Bland de første seks ingrediensene i en middels stor kjele. Dekk til og kok opp. Ta av varmen. Rør inn koriander, løk og jalapeño. Overfør til et glasskrukke og tilsett rekene. La det stå uten lokk i kjøleskapet til det er kaldt, deretter dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
- 2Bland de første seks ingrediensene i en middels stor kjele. Dekk til og kok opp. Ta av varmen. Rør inn koriander, løk og jalapeño. Overfør til et glasskrukke og tilsett rekene. La det stå uten lokk i kjøleskapet til det er kaldt, deretter dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
- 3For gazpacho: Puré de første ti ingrediensene i en blender. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Forberedelse i forkant: Kan lages 8 timer før servering. Oppbevares i kjøleskapet. Server suppen i 4 skåler; topp hver med 3 reker. Pynt med koriander.
- 4Puré de første ti ingrediensene i en blender. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Forberedelse i forkant: Kan lages 8 timer før servering. Oppbevares i kjøleskapet.
- 5Server suppen i 4 skåler; topp hver med 3 reker. Pynt med koriander.