
Artisjokk- og fetaostpizza
Lær hvordan du lager en deilig artichoke og feta cheese pizza med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull kveldsmat eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 glass på 16,5 unser marinerte artisjokkhjerter, drenert, 2 spiseskjeer marinade reservert
- 1 spiseskje gul maismel
- 1 rør med 10 unser ferdigkjøpt pizzadeig
- 6 unser plommetomater, tynne skiver
- 1 kopp smuldret fetaost med urtekrydder (ca. 4 unser)
- 1/2 middels stor søt løk (som Vidalia eller Maui), tynne skiver
- 2 spiseskjeer fersk mynte, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Skjær artisjokkene i 1,5 cm (½ tomme) biter. Strø et stekebrett med gult maismel. Rull ut pizzadeigen på det forberedte stekebrettet; trykk ut deigen til en 28 cm (11 tommer) kvadrat. Pensle deigen med 1 spiseskje av den reserverte marinaden. Topp deigen med artisjokker, plommetomatskiver, smuldret fetaost med urtekrydder og søt løkskiver. Drypp over resten av marinaden. Stek pizzaen til skorpen er sprø og gyllen, ca. 15 minutter. Overfør til et serveringsfat. Strø over mynte. Skjær pizzaen i 4 firkanter og server.