Gazpacho

Gazpacho

Lær hvordan du lager en autentisk gazpacho, den perfekte kalde sommer-suppen med friske grønnsaker. Enkel oppskrift for en forfriskende forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore tomater, skrellet, frøet ut og hakket (ca. 3 kopper)
  • 1 stor agurk, skrellet, frøet ut og hakket (ca. 2 kopper)
  • 1 rød paprika, hakket (ca. 1 kopp)
  • 1 middels løk, hakket (ca. 1 1/4 kopper)
  • 3 kopper hermetisk tomatjuice
  • 2 ss ferske urter (som estragon, timian eller persille), hakket
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 2 hvitløksfedd, skrellet og finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • Saften av 1/2 sitron
  • Kosher-salt
  • Cayennepepper
  • 1 kopp krutonger, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, sett til side 2 spiseskjeer av tomat, agurk, paprika og løk til pynt.
  2. 2I en foodprocessor eller blender, puré resten av ingrediensene (unntatt krutongene) til en jevn konsistens, og smak til med sitronsaft, salt og cayennepepper.
  3. 3Dekk til og la suppen stå i kjøleskapet i minst 3 timer, helst over natten. Juster konsistensen med vann etter ønske.
  4. 4Server i kalde boller, pyntet med de reserverte grønnsakene og krutongene.