
Gazpacho
Lær hvordan du lager en autentisk gazpacho, den perfekte kalde sommer-suppen med friske grønnsaker. Enkel oppskrift for en forfriskende forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 mellomstore tomater, skrellet, frøet ut og hakket (ca. 3 kopper)
- 1 stor agurk, skrellet, frøet ut og hakket (ca. 2 kopper)
- 1 rød paprika, hakket (ca. 1 kopp)
- 1 middels løk, hakket (ca. 1 1/4 kopper)
- 3 kopper hermetisk tomatjuice
- 2 ss ferske urter (som estragon, timian eller persille), hakket
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 2 hvitløksfedd, skrellet og finhakket
- 2 ss tomatpuré
- Saften av 1/2 sitron
- Kosher-salt
- Cayennepepper
- 1 kopp krutonger, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, sett til side 2 spiseskjeer av tomat, agurk, paprika og løk til pynt.
- 2I en foodprocessor eller blender, puré resten av ingrediensene (unntatt krutongene) til en jevn konsistens, og smak til med sitronsaft, salt og cayennepepper.
- 3Dekk til og la suppen stå i kjøleskapet i minst 3 timer, helst over natten. Juster konsistensen med vann etter ønske.
- 4Server i kalde boller, pyntet med de reserverte grønnsakene og krutongene.