Hello Fresh Mobile Banner
Stekt ris

Stekt ris

Lær hvordan du lager perfekt stekt ris hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer rapsolje
  • 2. 2 egg, vispet
  • 3. 1 bunt vårløk, grovhakket
  • 4. 1 kopp rester av svin, kylling eller storfekjøtt, i terninger
  • 5. 1 kopp frosne erter og gulrøtter, tint (pluss eventuelle rester av grønnsaker du har for hånden)
  • 6. 4 kopper kald kokt hvit eller brun ris
  • 7. 4 spiseskjeer soyasaus
  • 8. Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne eller wok, varm opp 1 spiseskje av oljen over middels høy varme.
  2. 22. Tilsett eggene og vårløken. Kok, og bruk en skje til å bryte opp eggene til de er lett brune.
  3. 33. Rør inn kjøttet, grønnsakene, risen og den resterende oljen. Øk varmen litt og kok til risen er sprø, ca. 5 minutter.
  4. 44. I en liten bolle, bland soyasausen med 4 spiseskjeer vann. Hell blandingen over risen.
  5. 55. Fortsett å koke, og rør av og til, til risen har absorbert all væsken, ca. 3 til 5 minutter.
  6. 66. Krydre med salt og pepper, og server med ekstra soyasaus ved siden av.
  7. 7---
  8. 82. I en stor stekepanne eller wok, varm opp 1 spiseskje av oljen over middels høy varme.
  9. 93. Tilsett eggene og vårløken. Kok, og bruk en skje til å bryte opp eggene til de er lett brune.
  10. 104. Rør inn kjøttet, grønnsakene, risen og den resterende oljen. Øk varmen litt og kok til risen er sprø, ca. 5 minutter.
  11. 115. I en liten bolle, bland soyasausen med 4 spiseskjeer vann. Hell blandingen over risen.
  12. 126. Fortsett å koke, og rør av og til, til risen har absorbert all væsken, ca. 3 til 5 minutter.
  13. 137. Krydre med salt og pepper, og server med ekstra soyasaus ved siden av.