
Stekt ris
Lær hvordan du lager perfekt stekt ris hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer rapsolje
- 2. 2 egg, vispet
- 3. 1 bunt vårløk, grovhakket
- 4. 1 kopp rester av svin, kylling eller storfekjøtt, i terninger
- 5. 1 kopp frosne erter og gulrøtter, tint (pluss eventuelle rester av grønnsaker du har for hånden)
- 6. 4 kopper kald kokt hvit eller brun ris
- 7. 4 spiseskjeer soyasaus
- 8. Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. I en stor stekepanne eller wok, varm opp 1 spiseskje av oljen over middels høy varme.
- 22. Tilsett eggene og vårløken. Kok, og bruk en skje til å bryte opp eggene til de er lett brune.
- 33. Rør inn kjøttet, grønnsakene, risen og den resterende oljen. Øk varmen litt og kok til risen er sprø, ca. 5 minutter.
- 44. I en liten bolle, bland soyasausen med 4 spiseskjeer vann. Hell blandingen over risen.
- 55. Fortsett å koke, og rør av og til, til risen har absorbert all væsken, ca. 3 til 5 minutter.
- 66. Krydre med salt og pepper, og server med ekstra soyasaus ved siden av.
- 7---
- 82. I en stor stekepanne eller wok, varm opp 1 spiseskje av oljen over middels høy varme.
- 93. Tilsett eggene og vårløken. Kok, og bruk en skje til å bryte opp eggene til de er lett brune.
- 104. Rør inn kjøttet, grønnsakene, risen og den resterende oljen. Øk varmen litt og kok til risen er sprø, ca. 5 minutter.
- 115. I en liten bolle, bland soyasausen med 4 spiseskjeer vann. Hell blandingen over risen.
- 126. Fortsett å koke, og rør av og til, til risen har absorbert all væsken, ca. 3 til 5 minutter.
- 137. Krydre med salt og pepper, og server med ekstra soyasaus ved siden av.