Hello Fresh Mobile Banner
Byggrynssuppe med andeconfit og rotgrønnsaker

Byggrynssuppe med andeconfit og rotgrønnsaker

oppskrift på næringsrik barley soup med smakfull andeconfit og ferske rotgrønnsaker, perfekt for en varmende rett i vintermånedene

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp perlebyg
  • 7 kopper vann
  • 2 confiterte andelår*
  • 2 mellomstore gulrøtter, skrelt, delt i fire på langs, deretter kuttet i tynne skiver på ca. 1/4 tomme
  • 2 mellomstore pastinakker, skrelt, delt i fire på langs, deretter kuttet i tynne skiver på ca. 1/4 tomme (ca. 1 3/4 kopper)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 kopper redusert natrium kyllingbuljong (24 fl oz)
  • 3/4 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1 teskje fersk timian, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Kok bygg i 4 kopper vann, uten lokk, i en tung kjele på 5–6 liter, til det er nesten mørt, ca. 20–40 minutter. Sil av vannet i en sikt. Fjern skinn og eventuelt fett fra andelårene. Kok skinn og fett i en tung kjele på 1–1 ½ liter over lav varme, rør av og til, til fettet er smeltet, ca. 8 minutter. Sil gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle, og kast skinnet. Sett til side fettet. Mens fettet smelter, fjern kjøttet fra beina, sett til side beina, og riv kjøttet i små biter. Varm 1 ss andefett (sett til side resten til senere bruk) i en rengjort kjele på 5–6 liter over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Surr gulrøtter og pastinakk, rør ofte, til de er lett gylne, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør i 1 minutt. Rør inn buljong, forhåndskokt bygg, salt, pepper, andebein og de resterende 3 kopper vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, og rør av og til, til grønnsaker og bygg er møre, ca. 15–20 minutter. Kast beina og rør inn det revne andekjøttet. Skum av eventuelt overflødig fett fra toppen av suppen, og rør inn timian. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Kok bygg i 4 kopper vann, uten lokk, i en tung kjele på 5–6 liter, til det er nesten mørt, ca. 20–40 minutter. Sil av vannet i en sikt.
  3. 3Fjern skinn og eventuelt fett fra andelårene. Kok skinn og fett i en tung kjele på 1–1 ½ liter over lav varme, rør av og til, til fettet er smeltet, ca. 8 minutter. Sil gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle, og kast skinnet. Sett til side fettet.
  4. 4Mens fettet smelter, fjern kjøttet fra beina, sett til side beina, og riv kjøttet i små biter.
  5. 5Varm 1 ss andefett (sett til side resten til senere bruk) i en rengjort kjele på 5–6 liter over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Surr gulrøtter og pastinakk, rør ofte, til de er lett gylne, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør i 1 minutt.
  6. 6Rør inn buljong, forhåndskokt bygg, salt, pepper, andebein og de resterende 3 kopper vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, og rør av og til, til grønnsaker og bygg er møre, ca. 15–20 minutter. Kast beina og rør inn det revne andekjøttet. Skum av eventuelt overflødig fett fra toppen av suppen, og rør inn timian. Smak til med salt og pepper.
  7. 7*Tilgjengelig på dartagnan.com.
  8. 8*Tilgjengelig på dartagnan.com.