
Sørøstasiatisk biffsalat
oppskrift på southeast asian steak salad, en frisk og smakfull salat med marinert biff og asiatiske smaker. perfekt for en lett middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 hode romaine
- 2. 1/2 liten engelsk agurk
- 3. 1 liten sjalottløk
- 4. 1 liten fersk jalapeñochili
- 5. 1 hvitløksfedd
- 6. 2 spiseskjeer fersk limejuice
- 7. 1 spiseskje soyasaus
- 8. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 9. 2 teskjeer asiatisk fiskesaus
- 10. 1/2 teskje sukker
- 11. en ribeye-biff på ca. 2,5 cm tykk (ca. 340 gram)
- 12. 1/4 kopp ferske mynteblader, godt pakket
Fremgangsmåte
- 11. Riv romaine i biter og legg det i en bolle. Del agurk i to på langs og fjern frøene. Skjær agurken i tynne skiver på tvers og tilsett i romaine. Sett salaten i kjøleskapet, dekket. Finhakk sjalottløk, jalapeño og hvitløk (bruk hansker når du håndterer jalapeño), og rør sammen i en stor bolle med limesaft, soyasaus, 1 spiseskje olje, fiskesaus og sukker til sukkeret er oppløst. Tørk biffen godt og krydre med salt. Varm opp den resterende spiseskjeen olje i en tung stekepanne på middels høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek biffen i 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter. Mens biffen hviler, stokk myntebladene og skjær dem i tynne skiver. Bland mynte med salaten og alt unntatt ca. 2 spiseskjeer av dressingen, og vend godt sammen. Fordel salaten på to tallerkener og skjær biffen i skiver. Vend biffskivene med resten av dressingen og legg dem på salatene.
- 22. Riv romaine i biter og legg det i en bolle. Del agurken i to på langs og fjern frøene. Skjær agurken i tynne skiver på tvers og tilsett i romaine. Sett salaten i kjøleskapet, dekket. Finhakk sjalottløk, jalapeño og hvitløk (bruk hansker når du håndterer jalapeño), og rør sammen i en stor bolle med limesaft, soyasaus, 1 spiseskje olje, fiskesaus og sukker til sukkeret er oppløst.
- 33. Tørk biffen godt og krydre med salt. Varm opp den resterende spiseskjeen olje i en 20-25 cm tung stekepanne på middels høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek biffen i 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter.
- 44. Mens biffen hviler, stokk myntebladene og skjær dem i tynne skiver. Bland mynte med salaten og alt unntatt ca. 2 spiseskjeer av dressingen, og vend godt sammen. Fordel salaten på to tallerkener og skjær biffen i skiver. Vend biffskivene med resten av dressingen og legg dem på salatene.