Hello Fresh Mobile Banner
Sørøstasiatisk biffsalat

Sørøstasiatisk biffsalat

oppskrift på southeast asian steak salad, en frisk og smakfull salat med marinert biff og asiatiske smaker. perfekt for en lett middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 hode romaine
  • 2. 1/2 liten engelsk agurk
  • 3. 1 liten sjalottløk
  • 4. 1 liten fersk jalapeñochili
  • 5. 1 hvitløksfedd
  • 6. 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 7. 1 spiseskje soyasaus
  • 8. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 9. 2 teskjeer asiatisk fiskesaus
  • 10. 1/2 teskje sukker
  • 11. en ribeye-biff på ca. 2,5 cm tykk (ca. 340 gram)
  • 12. 1/4 kopp ferske mynteblader, godt pakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Riv romaine i biter og legg det i en bolle. Del agurk i to på langs og fjern frøene. Skjær agurken i tynne skiver på tvers og tilsett i romaine. Sett salaten i kjøleskapet, dekket. Finhakk sjalottløk, jalapeño og hvitløk (bruk hansker når du håndterer jalapeño), og rør sammen i en stor bolle med limesaft, soyasaus, 1 spiseskje olje, fiskesaus og sukker til sukkeret er oppløst. Tørk biffen godt og krydre med salt. Varm opp den resterende spiseskjeen olje i en tung stekepanne på middels høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek biffen i 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter. Mens biffen hviler, stokk myntebladene og skjær dem i tynne skiver. Bland mynte med salaten og alt unntatt ca. 2 spiseskjeer av dressingen, og vend godt sammen. Fordel salaten på to tallerkener og skjær biffen i skiver. Vend biffskivene med resten av dressingen og legg dem på salatene.
  2. 22. Riv romaine i biter og legg det i en bolle. Del agurken i to på langs og fjern frøene. Skjær agurken i tynne skiver på tvers og tilsett i romaine. Sett salaten i kjøleskapet, dekket. Finhakk sjalottløk, jalapeño og hvitløk (bruk hansker når du håndterer jalapeño), og rør sammen i en stor bolle med limesaft, soyasaus, 1 spiseskje olje, fiskesaus og sukker til sukkeret er oppløst.
  3. 33. Tørk biffen godt og krydre med salt. Varm opp den resterende spiseskjeen olje i en 20-25 cm tung stekepanne på middels høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek biffen i 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter.
  4. 44. Mens biffen hviler, stokk myntebladene og skjær dem i tynne skiver. Bland mynte med salaten og alt unntatt ca. 2 spiseskjeer av dressingen, og vend godt sammen. Fordel salaten på to tallerkener og skjær biffen i skiver. Vend biffskivene med resten av dressingen og legg dem på salatene.