Hello Fresh Mobile Banner
Rostet torsk med poteter, løk og oliven

Rostet torsk med poteter, løk og oliven

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt torsk med poteter, løk og oliven. En enkel og sunn middagsrett perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund (ca. 3 løk), skåret i 1/2 tommers tykke skiver
  • 2. 3 store hvitløksfedd
  • 3. 1/4 kopp olivenolje
  • 4. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 1 pund (ca. 2 store) koketetter
  • 6. 3/4 kopp Kalamata- eller andre saltede svarte oliven
  • 7. 1/2 teskje tørket rosmarin, smuldret
  • 8. 1/4 kopp finhakket fersk persille
  • 9. et 2 1/2 pund stort stykke av midtskåret torskefilet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230°C. I en stor stekepanne kok løk og hvitløk i olivenolje over moderat varme, rør av og til, til blandingen er lys gylden. Mens løkblandingen koker, varm opp en annen stor stekepanne med vegetabilsk olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek potetene, skrelte og skåret i 1/4-tommers tykke skiver, i porsjoner, vend dem underveis, i 5 til 8 minutter, eller til de er lys gyldne, og overfør dem til en bolle etter hvert som de er ferdige. Tilsett løkblandingen til potetene sammen med oliven, rosmarin, persille, salt og pepper etter smak, og bland godt. Legg torskefileten i midten av en stor, lav ildfast form, krydre med salt og pepper, og legg potetblandingen rundt den. Stek blandingen midt i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til fisken akkurat flaker. Riv 2 kopper av torsken og sett til side, dekket og avkjølt, til bruk i torskcannelloni.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230°C. I en stor stekepanne kok løk og hvitløk i olivenolje over moderat varme, rør av og til, til blandingen er lys gylden. Mens løkblandingen koker, varm opp en annen stor stekepanne med vegetabilsk olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek potetene, skrelte og skåret i 1/4-tommers tykke skiver, i porsjoner, vend dem underveis, i 5 til 8 minutter, eller til de er lys gyldne, og overfør dem til en bolle etter hvert som de er ferdige. Tilsett løkblandingen til potetene sammen med oliven, rosmarin, persille, salt og pepper etter smak, og bland godt.
  3. 33. Legg torskefileten i midten av en stor, lav ildfast form, krydre med salt og pepper, og legg potetblandingen rundt den. Stek blandingen midt i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til fisken akkurat flaker. Riv 2 kopper av torsken og sett til side, dekket og avkjølt, til bruk i torskcannelloni.