
Kylling braisert i cider med epler og grønnkål
Lær hvordan du lager en smakfull ciderbraisert kylling med epler og grønnkål. En perfekt rett for høstmåltider med dyp smak og enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kyllinglår (lår og drumstick; ca. 1,4 kg)
- 1 ½ teskje kosher-salt, delt
- ½ teskje nykvernet svart pepper
- ¼ kopp pluss 1 teskje landstil Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 rosa epler, kuttet i 1/2" båter
- ½ middels rød løk, kuttet i 1/2" båter
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 ½ kopper fersk eplesider, delt
- 1 stor eller 2 små bunt med krølletekål (ca. 450 g), stilkene fjernet, revet i biter
- ¼ kopp kremfløte
- 1 teskje fersk sitronsaft
- 3 spiseskjeer estragonblader (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Plasser risten i øverste tredjedel av ovnen; forvarm til 230°C. Krydre kyllingen over hele med 1 ts salt og 1/2 ts pepper, og gni deretter inn 1/4 kopp sennep, og pass på å få sennep under skinnet. Varm opp 2 ss olje i en stor, varmebestandig, høysidet stekepanne eller en tung gryte over middels høy varme. Brun kyllingen med skinnsiden ned, til den er gyllenbrun, ca. 8 minutter. Vend kyllingen, og legg epler og løk rundt den. Tilsett vin og 1 kopp eplecider, og overfør deretter til ovnen og stek til en hurtigtermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 74°C, ca. 20 minutter. I mellomtiden, varm opp resten av eplecideren (1/2 kopp), 1 ss olje og 1/2 ts salt i en stor kjele over middels varme; tilsett grønnkål, dekk til, og kok til den er visnet. Fortsett å koke, og rør av og til, til grønnkålen er mør, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å fordele grønnkålen på tallerkener. Overfør kylling, epler og løk til tallerkener med en hullsleiv. Varm opp resten av væsken i stekepannen over høy varme. Tilsett fløte og resten av sennepen (1 ts), og kok opp. Kok under konstant visping til sausen tykner, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn sitronsaft. Server sausen ved siden av kylling og grønnkål. Pynt med estragon, hvis ønskelig.
- 2Plasser risten i øverste tredjedel av ovnen; forvarm til 230°C. Krydre kyllingen over hele med 1 ts salt og 1/2 ts pepper, og gni inn 1/4 kopp sennep, og pass på å få sennep under skinnet.
- 3Varm opp 2 ss olje i en stor, varmebestandig, høysidet stekepanne eller en tung gryte over middels høy varme. Brun kyllingen med skinnsiden ned, til den er gyllenbrun, ca. 8 minutter. Vend kyllingen, og legg epler og løk rundt den. Tilsett vin og 1 kopp eplecider, og overfør deretter til ovnen og stek til et hurtigtermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret viser 74°C, ca. 20 minutter.
- 4I mellomtiden, varm opp resten av eplecideren (1/2 kopp), 1 ss olje og 1/2 ts salt i en stor kjele over middels varme; tilsett grønnkål, dekk til, og kok til den er visnet. Fortsett å koke, og rør av og til, til grønnkålen er mør, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å fordele grønnkålen på tallerkener.
- 5Overfør kylling, epler og løk til tallerkener med en hullsleiv. Varm opp resten av væsken i stekepannen over høy varme. Tilsett fløte og resten av sennepen (1 ts), og kok opp. Kok under konstant visping til sausen tykner, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn sitronsaft.
- 6Server sausen ved siden av kylling og grønnkål. Pynt med estragon, hvis ønskelig.