
Marengs-, sjokolade- og kirsebærkremlagkake
oppskrift på en delikat lagkake med sprø meringue, rik sjokoladekrem og kirsebærkrem. perfekt til fest eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til smøring
- 3 spiseskjeer allsidig mel pluss ekstra til utstøting
- 1/2 kopp granulert sukker
- 5 store eggehviter, romtempererte i 30 minutter
- 85 g mandler eller hasselnøtter, ristet (se kokkens notat, nedenfor), hakket og finmalt i en food processor (¾ kopp)
- 150 g fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke usøtet), hakket
- ¼ kopp vann
- 1 teskje instantkaffegranuler
- 1 ½ kopp avkjølt kremfløte
- 3 spiseskjeer melis
- 1 spiseskje kirsch eller Cognac
- Pynt: revet bittersøt sjokolade eller sjokoladekrøller
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnrackene i øvre og nedre tredjedel av ovnen, og forvarm ovnen til 220°C. Smør to store bakeplater med olje og strø med mel, og ryst av overflødig mel. Tegn to (8-tommers) sirkler på hver bakeplate med en fingertupp, bruk en snudd tallerken eller en kasserolle som mal. Visp sammen mel og granulert sukker i en liten bolle. Pisk eggehvitene med en klype salt i en bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til de akkurat danner stive topper. Vend forsiktig men grundig inn sukkerblandingen, og deretter nøttene. Fordel marengsen jevnt i sirklene, og spre den tynt og jevnt utover. Stek marengsene i øvre og nedre deler av ovnen, bytt plass på brettene halvveis i stekingen, til de er gyldne, totalt 8–10 minutter (marengsen vil være myk). Løsne marengsringene med en stor metallspatel og overfør dem til rister for avkjøling. Mens marengsene avkjøles, varm opp sjokolade, vann og kaffe i en liten tykk kjele over moderat lav varme, og rør til det er glatt. La det avkjøle til lunkent, og smør deretter jevnt over toppen av marengsringene. La det avkjøle i romtemperatur til sjokoladen har stivnet, ca. 3 timer. Pisk krem med melis og kirsebærlikør i en bolle med rene visper til den danner stive topper. Plasser en marengsring med sjokoladeseid opp på et kakefat eller en tallerken, og smør et lag med 1/3 kopp pisket krem over. Legg på en annen ring og spre med 1/3 kopp krem. Gjenta, og topp med den siste marengsringen. Dekorer toppen og sidene av kaken med resten av kremen.
- 2Sett ovnrackene i øvre og nedre tredjedel av ovnen, og forvarm ovnen til 220°C.
- 3Smør to store bakeplater med olje og strø med mel, og ryst av overflødig mel. Tegn to (8-tommers) sirkler på hver bakeplate med en fingertupp, bruk en snudd tallerken eller en kasserolle som mal.
- 4Visp sammen mel og granulert sukker i en liten bolle. Pisk eggehvitene med en klype salt i en bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til de akkurat danner stive topper. Vend forsiktig men grundig inn sukkerblandingen, og deretter nøttene. Fordel marengsen jevnt i sirklene, og spre den tynt og jevnt utover.
- 5Stek marengsene i øvre og nedre deler av ovnen, bytt plass på brettene halvveis i stekingen, til de er gyldne, totalt 8–10 minutter (marengsen vil være myk). Løsne marengsringene med en stor metallspatel og overfør dem til rister for avkjøling.
- 6Mens marengsene avkjøles, varm opp sjokolade, vann og kaffe i en liten tykk kjele over moderat lav varme, og rør til det er glatt. La det avkjøle til lunkent, og smør deretter jevnt over toppen av marengsringene. La det avkjøle i romtemperatur til sjokoladen har stivnet, ca. 3 timer.
- 7Pisk krem med melis og kirsebærlikør i en bolle med rene visper til den danner stive topper. Plasser en marengsring med sjokoladeseid opp på et kakefat eller en tallerken, og spre et lag med 1/3 kopp pisket krem over. Legg på en annen ring og spre med 1/3 kopp krem. Gjenta, og topp med den siste marengsringen. Dekorer toppen og sidene av kaken med resten av kremen.