Krydret grillede reker med ris og mangosalat, servert med sesam- sukkererter

Krydret grillede reker med ris og mangosalat, servert med sesam- sukkererter

oppskrift på krydrede grillede reker servert med frisk ris, mango salat og sprø sesam sukkererter. enkel og smakfull sommermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss vegetabilsk olje
  • 2. 2 ts finhakket fersk ingefær
  • 3. 1/4 ts tørket knust rød pepper
  • 4. 16 ukokte jumbo-reker, skrelte og renset
  • 5. 3 ss fersk limejuice
  • 6. 2 ss soyasaus
  • 7. 3 kopper kokt kortkornet brunt ris (ca. 1 1/4 kopper ukokt)
  • 8. 1 mango, skrelt, kjernet og hakket
  • 9. 4 vårløk, tynne skiver
  • 10. 8 unser sukkererter
  • 11. 1 ts orientalsk sesamolje
  • 12. 1 ts sesamfrø
  • 13. 4 metallspyd på 10 til 12 tommer

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen 1 spiseskje vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær og knuste rød pepper i en bolle. Tilsett reker; vend forsiktig. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Visp sammen 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær, limesaft og soyasaus i en annen bolle. Tilsett ris, mango og løk; vend godt. Dekk risalaten og la den stå i romtemperatur. Kok sukkererter i saltet vann til de er sprø-møre, ca. 1 minutt. Sil av ertene og overfør dem til en mellomstor bolle. Vend ertene med sesamolje og sesamfrø. Forbered grillen (middels høy varme). Tre 4 reker på hver av 4 spyd. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter på hver side. Form ris- og mangosalaten i midten av et stort fat; omgi den med sukkererter med sesam. Topp med grillede rekespyd og server.
  2. 22. Visp sammen 1 spiseskje vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær og knuste rød pepper i en bolle. Tilsett reker; vend forsiktig. La det stå i kjøleskapet i 2 timer.
  3. 33. Visp sammen 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær, limesaft og soyasaus i en annen bolle. Tilsett ris, mango og løk; vend godt. Dekk risalaten og la den stå i romtemperatur.
  4. 44. Kok sukkererter i saltet vann til de er sprø-møre, ca. 1 minutt. Sil av ertene og overfør dem til en mellomstor bolle. Vend ertene med sesamolje og sesamfrø.
  5. 55. Forbered grillen (middels høy varme). Tre 4 reker på hver av 4 spyd. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter på hver side.
  6. 66. Form ris- og mangosalaten i midten av et stort fat; omgi den med sukkererter med sesam. Topp med grillede rekespyd og server.