
Krydret grillede reker med ris og mangosalat, servert med sesam- sukkererter
oppskrift på krydrede grillede reker servert med frisk ris, mango salat og sprø sesam sukkererter. enkel og smakfull sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 ss vegetabilsk olje
- 2. 2 ts finhakket fersk ingefær
- 3. 1/4 ts tørket knust rød pepper
- 4. 16 ukokte jumbo-reker, skrelte og renset
- 5. 3 ss fersk limejuice
- 6. 2 ss soyasaus
- 7. 3 kopper kokt kortkornet brunt ris (ca. 1 1/4 kopper ukokt)
- 8. 1 mango, skrelt, kjernet og hakket
- 9. 4 vårløk, tynne skiver
- 10. 8 unser sukkererter
- 11. 1 ts orientalsk sesamolje
- 12. 1 ts sesamfrø
- 13. 4 metallspyd på 10 til 12 tommer
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen 1 spiseskje vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær og knuste rød pepper i en bolle. Tilsett reker; vend forsiktig. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Visp sammen 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær, limesaft og soyasaus i en annen bolle. Tilsett ris, mango og løk; vend godt. Dekk risalaten og la den stå i romtemperatur. Kok sukkererter i saltet vann til de er sprø-møre, ca. 1 minutt. Sil av ertene og overfør dem til en mellomstor bolle. Vend ertene med sesamolje og sesamfrø. Forbered grillen (middels høy varme). Tre 4 reker på hver av 4 spyd. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter på hver side. Form ris- og mangosalaten i midten av et stort fat; omgi den med sukkererter med sesam. Topp med grillede rekespyd og server.
- 22. Visp sammen 1 spiseskje vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær og knuste rød pepper i en bolle. Tilsett reker; vend forsiktig. La det stå i kjøleskapet i 2 timer.
- 33. Visp sammen 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, 1 teskje ingefær, limesaft og soyasaus i en annen bolle. Tilsett ris, mango og løk; vend godt. Dekk risalaten og la den stå i romtemperatur.
- 44. Kok sukkererter i saltet vann til de er sprø-møre, ca. 1 minutt. Sil av ertene og overfør dem til en mellomstor bolle. Vend ertene med sesamolje og sesamfrø.
- 55. Forbered grillen (middels høy varme). Tre 4 reker på hver av 4 spyd. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter på hver side.
- 66. Form ris- og mangosalaten i midten av et stort fat; omgi den med sukkererter med sesam. Topp med grillede rekespyd og server.


