
Olivenoljepepperkaker
Lær hvordan du lager deilige olivolpepperkjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller tilbehør, med en smakfull vri av pepper og olivenolje.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper "00" mel
- 1/3 kopp semolina (noen ganger kalt semolinamel)
- 1 teskje sukker
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 2 1/2 teskje fint havsalt, delt
- 1/3 kopp tørr hvitvin
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 4 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Visp sammen mel, semolina, sukker, pepper og 1 1/2 teskje havsalt, og rør inn vin og olje. Overfør til en lett melet overflate og elt med lett melete hender til deigen er glatt og elastisk, ca. 2 minutter. Legg deigen i en stor bolle med lett oljet overflate og dekk bollen med plastfolie som er oljet. La den hvile ved romtemperatur i 1 time. Kok opp 4 kopper vann med resten av teskjeen havsalt i en middels stor kjele.
- 4I mellomtiden deler du deigen i to, og kutter hver halvdel i 10 biter. Hold resten av deigen dekket, og trill ut én bit av deigen til en 50 cm lang remse på en usaltet overflate. Kutt remsen i 5 deler, og trill hver del til en 10 cm lang remse, og koble endene for å danne en ring. Overfør til et lett melet kjøkkenhåndkle (ikke terryklut). Gjenta med resten av deigen.
- 5Forvarm ovnen til 175°C med rister i øvre og nedre del av ovnen. Smør to store bakeplater. Kok ringene i 4 omganger, bare til de flyter opp, ca. 2 minutter per batch. Overfør med en hullsleiv til de oljede bakeplatene, og legg ringene med 1/2 tomme avstand. Stek, og bytt plass på platene halvveis i stekingen, til de er gylne, 35–40 minutter. Overfør til rister og la avkjøle helt.