
Fennikel- og korianderrøkt laksfilet
oppskrift på smakfulle laksfileter krydret med fennel og koriander, perfekt som hovedrett til middag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 spiseskje fennikelfrø
- 2. 1 1/2 teskje korianderfrø
- 3. 6 laksefileter på 6 gram uten skinn (hver ca. 2,5 til 3 cm tykk)
- 4. Extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grillen (høy varme). Kvern fennikelfrø og korianderfrø grovt i en krydderkvern. Pensle laksefiletene rikelig med olje. Strø salt og pepper på begge sider av filetene, deretter krydderblandingen, og trykk den lett inn for å få den til å feste seg. Grill laksen, med lokk på, til midten er akkurat ugjennomsiktig, omtrent 4 minutter på hver side.
- 22. Forbered grillen (høy varme). Kvern fennikelfrø og korianderfrø grovt i en krydderkvern. Pensle laksefiletene rikelig med olje. Strø salt og pepper på begge sider av filetene, deretter krydderblandingen, og trykk den lett inn for å få den til å feste seg.
- 33. Grill laksen, med lokk på, til midten er akkurat ugjennomsiktig, omtrent 4 minutter på hver side.