Deig til bakverk
lær hvordan du lager perfekt butterdeig til kaker, paier og småbakst. enkel oppskrift med tips for suksess.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopp hvetemel (all-purpose mel)
- 1 1/2 staver (3/4 kopp) kald usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 1/4 kopp kald vegetabilsk fett (vegetable shortening)
- 1/2 teskje salt
- 4 til 8 spiseskjeer iskaldt vann
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen mel, smør, shortening og salt i en bolle med fingertuppene eller en paiblander (eller pulsér i en food processor) til det meste av blandingen ligner grovt mel, med resten i små (omtrent erte-store) klumper. Drypp 4 spiseskjeer iskaldt vann jevnt over og rør forsiktig med en gaffel (eller pulsér i en food processor) til det er godt blandet. Klem forsiktig en liten neve: Den skal holde sammen uten å falle fra hverandre. Hvis den ikke gjør det, tilsett mer vann, én spiseskje om gangen, og rør (eller pulsér) etter hver tilsetning til det er godt blandet, og fortsett å teste. (Ikke arbeid deigen for mye, ellers blir den seig.) Vend ut på en arbeidsflate og del i to deler. Med helen av hånden, smør hver del én gang i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle hver del av deigen og form den, ved å rotere på arbeidsflaten, til en skive. Pakk skivene hver for seg inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet til de er faste, minst 1 time.