Rask kimchi
Lær hvordan du lager kimchi på kort tid med vår enkle og raske oppskrift. Perfekt for deg som vil ha sunn fermentert mat uten mye styr.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 hode (ca. 1,4 kg) Napa-kål (kålhode)
- 2 spiseskjeer hakket hvitløk
- 1 spiseskje hakket, skrelt ingefær
- 2 spiseskjeer asiatisk fiskesaus
- 2 teskjeer hvit eddik
- 1 bunt vårløk, hakket (ca. 1 kopp)
- 3 spiseskjeer sesamfrø, ristet og knust med baksiden av en tung kniv
- 2 til 3 spiseskjeer grovkornet koreansk rød pepperflak
- 1/2 (ca. 450 g) asiatisk pære
Fremgangsmåte
- 1Del kålen i fire, langst, og kutt den deretter i 5–8 cm store biter. Bland med 3 spiseskjeer salt i en stor bolle og la stå, vend forsiktig av og til, i 2 timer. Skyll kålen godt, og la den renne av. Klem ut overflødig vann med hendene, og overfør til en stor bolle. Mos hvitløk og ingefær sammen med fiskesaus og eddik i en blender til en jevn puré, og hell den deretter over kålen. Tilsett vårløk, sesamfrø og rød pepperflak, og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Skrell pæren, og riv den på store hull av et rivjern (unngå kjernen og frøene). Tilsett i kålblandingen og vend godt. La marinere i minst 1 time.