Pasta med grønnsaker, geitost og rosiner
oppskrift på pasta med grønne blad, kremet geitost og søte rosiner. en smakfull og enkel rett perfekt for en rask middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp gule rosiner
- 1/3 kopp fersk sitronjuice
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 ½ kopper finhakket rødløk
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 bunt rødkål eller grønnkål (ca. 340 gram), stilker fjernet, blader grovhakket
- 1 bunt rødbetegreiner (ca. 170 gram), stilker fjernet, blader grovhakket
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 1 ½ spiseskjeer revet sitronskall
- 450 gram orecchiette (liten øreformet pasta)
- 150 gram myk fersk geitost (som Montrachet)
Fremgangsmåte
- 1Bland rosiner og sitronsaft i en liten bolle. Sett til side. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og sautér til den er duftende, ca. 1 minutt. Tilsett grønnkål, rødbetblader og rosinerblandingen. Dekk til og kok til grønnsakene faller sammen, ca. 5 minutter. Bland inn ingefær og sitrusskall. Krydre grønnsakene med salt og pepper etter smak. I mellomtiden, kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. Ha pastaen tilbake i gryten. Vend inn de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Tilsett grønnsakene og geitosten. Vend forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør pastaen til en stor bolle og server.
- 2Bland rosiner og sitronsaft i en liten bolle. Sett til side.
- 3Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og sautér til den er duftende, ca. 1 minutt. Tilsett grønnkål, rødbetblader og rosinerblandingen. Dekk til og kok til grønnsakene faller sammen, ca. 5 minutter. Bland inn ingefær og sitrusskall. Krydre grønnsakene med salt og pepper etter smak.
- 4I mellomtiden, kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. Ha pastaen tilbake i gryten. Vend inn de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Tilsett grønnsakene og geitosten. Vend forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør pastaen til en stor bolle og server.