Hello Fresh Mobile Banner
Ristede rosenkål

Ristede rosenkål

oppskrift på ovnsbakte rosenkål, perfekt som sunn snacks eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund rosenkål, trimmet og delt i to på langs
  • 3 ss rapsolje
  • 2 ss usaltet smør
  • 1/4 kopp asiatisk fiskesaus (helst Tiparos-merke)
  • 1/4 kopp vann
  • 1/4 kopp sukker
  • 3 ss finhakket mynte
  • 2 ss finhakkede korianderstilker
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 (3,8 cm) fersk rød thai chili, tynne skiver på tvers, inkludert frø
  • 1/2 kopp sprø riskringle, for eksempel Rice Krispies
  • 1/4 ts rapsolje
  • 1/4 ts shichimi togarashi (japansk syv-krydderblanding)
  • Pynt: korianderkvister; revet mynte; hakkede vårløkstilker

Fremgangsmåte

  1. 1Rist brusselsspirer: Forvarm ovnen til 230°C med risten i øvre tredjedel. Vend brusselsspirene i olje, og legg dem deretter med skjæreflatene ned i en 43 x 30 cm bred, lav bakeform. Stek uten å vende dem, til ytterbladene er møre og svært mørkebrune, ca. 40–45 minutter. Tilsett smør og vend for å dekke.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C med risten i øvre tredjedel.
  3. 3Vend brusselsspirene i olje, og legg dem deretter med skjæreflatene ned i en 43 x 30 cm bred, lav bakeform. Stek uten å vende dem, til ytterbladene er møre og svært mørkebrune, ca. 40–45 minutter. Tilsett smør og vend for å dekke.
  4. 4Lag dressing: Rør sammen alle ingrediensene til dressingen til sukkeret har løst seg opp.
  5. 5Rør sammen alle ingrediensene til dressingen til sukkeret har løst seg opp.
  6. 6Lag puffet ris mens spirene steker: Kok korn, olje og shichimi togarashi i en liten stekepanne over middels varme, rist pannen og rør om jevnlig til risen er dekket og begynner å bli gyllen, ca. 3 minutter. Overfør til en bolle og avkjøl, rør om av og til.
  7. 7Kok korn, olje og shichimi togarashi i en liten stekepanne over middels varme, rist pannen og rør om jevnlig til risen er dekket og begynner å bli gyllen, ca. 3 minutter. Overfør til en bolle og avkjøl, rør om av og til.
  8. 8Ferdigstill retten: Legg brusselsspirene i en serveringsskål, og vend dem deretter med så mye dressing som nødvendig for å dekke. Strø over puffet ris og server resten av dressingen ved siden av.
  9. 9Legg brusselsspirene i en serveringsskål, og vend dem deretter med så mye dressing som nødvendig for å dekke. Strø over puffet ris og server resten av dressingen ved siden av.