Ristede rosenkål
oppskrift på ovnsbakte rosenkål, perfekt som sunn snacks eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund rosenkål, trimmet og delt i to på langs
- 3 ss rapsolje
- 2 ss usaltet smør
- 1/4 kopp asiatisk fiskesaus (helst Tiparos-merke)
- 1/4 kopp vann
- 1/4 kopp sukker
- 3 ss finhakket mynte
- 2 ss finhakkede korianderstilker
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 (3,8 cm) fersk rød thai chili, tynne skiver på tvers, inkludert frø
- 1/2 kopp sprø riskringle, for eksempel Rice Krispies
- 1/4 ts rapsolje
- 1/4 ts shichimi togarashi (japansk syv-krydderblanding)
- Pynt: korianderkvister; revet mynte; hakkede vårløkstilker
Fremgangsmåte
- 1Rist brusselsspirer: Forvarm ovnen til 230°C med risten i øvre tredjedel. Vend brusselsspirene i olje, og legg dem deretter med skjæreflatene ned i en 43 x 30 cm bred, lav bakeform. Stek uten å vende dem, til ytterbladene er møre og svært mørkebrune, ca. 40–45 minutter. Tilsett smør og vend for å dekke.
- 2Forvarm ovnen til 230°C med risten i øvre tredjedel.
- 3Vend brusselsspirene i olje, og legg dem deretter med skjæreflatene ned i en 43 x 30 cm bred, lav bakeform. Stek uten å vende dem, til ytterbladene er møre og svært mørkebrune, ca. 40–45 minutter. Tilsett smør og vend for å dekke.
- 4Lag dressing: Rør sammen alle ingrediensene til dressingen til sukkeret har løst seg opp.
- 5Rør sammen alle ingrediensene til dressingen til sukkeret har løst seg opp.
- 6Lag puffet ris mens spirene steker: Kok korn, olje og shichimi togarashi i en liten stekepanne over middels varme, rist pannen og rør om jevnlig til risen er dekket og begynner å bli gyllen, ca. 3 minutter. Overfør til en bolle og avkjøl, rør om av og til.
- 7Kok korn, olje og shichimi togarashi i en liten stekepanne over middels varme, rist pannen og rør om jevnlig til risen er dekket og begynner å bli gyllen, ca. 3 minutter. Overfør til en bolle og avkjøl, rør om av og til.
- 8Ferdigstill retten: Legg brusselsspirene i en serveringsskål, og vend dem deretter med så mye dressing som nødvendig for å dekke. Strø over puffet ris og server resten av dressingen ved siden av.
- 9Legg brusselsspirene i en serveringsskål, og vend dem deretter med så mye dressing som nødvendig for å dekke. Strø over puffet ris og server resten av dressingen ved siden av.