Bringebærsirup
Lær hvordan du lager en deilig bringebærsaus som passer til dessert eller frokost. En rask og enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 1/3 kopper ferske eller frosne bringebær
- 2 kopper melis
- 1 spiseskje sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele over middels varme, rør sammen bringebær, pulverisert sukker og sitronsaft. Varm opp, rør ofte, til bringebærene begynner å slippe ut saft. Skru opp varmen til moderat høy og la det småkoke, rør av og til, til det er litt tykkere, omtrent 1 minutt. Sil gjennom en finmasket sikt, press på fasthetene for å få ut all væske. (Sausen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil én uke.)