Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen

Lær hvordan du lager en deilig zwetschgenkuchen, en klassisk tysk plommekake. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp usaltet hvetemel (upolert)
  • en klype salt
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør eller parve margarin
  • 1 stort eggeplomme
  • 2 teskjeer tørkede brødsmuler
  • 1/3 kopp aprikosmarmelade
  • 1 spiseskje brandy
  • 900 gram italienske plommer
  • 1/2 teskje kanel
  • Melis

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage bunnen med en kjøkkenmaskin utstyrt med en metallblad, pulsér mel, salt og 1 spiseskje sukker sammen. Skjær smør eller margarin i små biter, tilsett i bollen, og kjør til det blir smuldrete. Tilsett eggeplommen og kjør til en ball dannes, eventuelt tilsett mer mel hvis nødvendig.
  2. 2For å lage deigen for hånd, bruk fingrene eller en kjevle til å arbeide smør eller margarin inn i mel, salt og 1 spiseskje sukker til blandingen ligner grove brødsmuler. Tilsett eggeplommen og arbeid deigen til en ball.
  3. 3Ta deigen ut av bollen, strø mel over, og trykk den ut til en flat sirkel. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst en halv time.
  4. 4Når du er klar til å lage bunnen, strø mel på hendene og på deigen. Plasser deigen i midten av en 23 cm stor paiform, og med fingrene forsiktig trykk den ut for å dekke bunnen og opp langs sidene.
  5. 5Forvarm ovnen til 200°C.
  6. 6Prikk bunnen med en gaffel i flere steder, og stek den på midterste rille i 10 minutter.
  7. 7Ta ut bunnen av ovnen og la den avkjøle litt.
  8. 8Skru ned ovnen til 175°C.
  9. 9Fjern stenene fra og del plommene i fire deler.
  10. 10Strø brødsmuler over deigen, deretter skje aprikosmarmelade på toppen og drypp med brandy.
  11. 11Plasser plommekvartene i en sirkel på bunnen slik at hver overlapper den neste, og de til slutt danner en spiral mot midten.
  12. 12Strø kanel og resten av sukkeret over. (På dette tidspunktet kan du pakke inn og fryse terten, for å steke den senere. Ta den ut av fryseren én time før baking.)
  13. 13Sett terten i ovnen og stek i ca. 30–40 minutter, eller til bunnen er gyllenbrun og plommene er saftige.
  14. 14Ta ut terten av ovnen.
  15. 15Før servering, strø over melis.