Jalapeño-Monterey Jack Grits
Lær hvordan du lager deilige jalapeño-monterey jack grits, en perfekt forrett med krydret smak og kremet tekstur. En enkel oppskrift for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje smør
- 1 rød paprika, skåret i 2,5 cm lange strimler (ca. 3,5 dl)
- 1 gul paprika, skåret i 2,5 cm lange strimler (ca. 3,5 dl)
- 1 spiseskje finhakket jalapeño med frø
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 7,5 dl kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 2,5 dl pisket kremfløte
- 2,5 dl hurtigkokende grits
- 1 ½ kopp revet hot pepper Monterey Jack-ost (ca. 170 gram)
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett begge paprikaene, jalapeño og hvitløk; sauté til paprikaene er møre, ca. 5 minutter. Kok opp kraft og fløte i en stor, tung kjele. Tilsett gryn i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig. Visp til grynene er kokte og blandingen tykner, ca. 6 minutter. Tilsett den sauterte paprikablandingen og osten; rør til osten smelter. Krydre med salt og pepper.
- 2Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett begge paprikaene, jalapeño og hvitløk; sauté til paprikaene er møre, ca. 5 minutter. Kok opp kraft og fløte i en stor, tung kjele. Tilsett gryn i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig. Visp til grynene er kokte og blandingen tykner, ca. 6 minutter. Tilsett den sauterte paprikablandingen og osten; rør til osten smelter. Krydre med salt og pepper.