Blomkålpuré

Blomkålpuré

lær hvordan du lager en kremet og deilig blomkålpuré med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til hovedretten eller som en vegetarisk rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kvart halvt og halvt
  • 1 hode blomkål (2 pund), delt i 1-tommers store buketter
  • 1 teskje kosher salt
  • 1/8 teskje hvit pepper
  • Spesialutstyr: bakepapir

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp halv-og-halv med blomkål, dekk direkte med et rundt ark bakepapir, akkurat til det begynner å koke i en tykk 3-liters kjele over moderat varme, deretter reduser varmen og la det småkoke til blomkålen er mør, i 10 til 12 minutter. Overfør blomkålen med en hullsleiv til en blender og kjør den sammen med 1/4 kopp kokevæske til den er glatt (vær forsiktig når du blender varme væsker), og tilsett deretter salt og pepper. Varm opp igjen på lav varme, rør av og til, før servering.
  2. 2Kok opp halv-og-halv med blomkål, dekk direkte med et rundt ark bakepapir, akkurat til det begynner å koke i en tykk 3-liters kjele over moderat varme, deretter reduser varmen og la det småkoke til blomkålen er mør, i 10 til 12 minutter.
  3. 3Overfør blomkålen med en hullsleiv til en blender og kjør den sammen med 1/4 kopp kokevæske til den er glatt (vær forsiktig når du blender varme væsker), og tilsett deretter salt og pepper. Varm opp igjen på lav varme, rør av og til, før servering.