Peach-Frangipane-terte

Peach-Frangipane-terte

Lær hvordan du lager en smakfull peach-frangipane tart med friske ferskener og kremet frangipane. Perfekt for sommerens kaker og helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. All Ready Pie Crust (halvparten av en 15-unse pakke), romtemperert
  • 2. 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 3. 3/4 kopp skivede, blansjerte mandler (ca. 100 gram)
  • 4. 1/3 kopp sukker
  • 5. 3 spiseskjeer amaretto eller annen mandellikør
  • 6. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 7. 1 egg
  • 8. 5 ferskener
  • 9. 1/2 kopp fersken- eller aprikosmarmelade

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450°F. Åpne deigen på arbeidsflaten. Strø med 1 spiseskje mel. Gni melet inn i deigen, og jobb ut eventuelle folder. Plasser melet side ned i en 23 cm stor terteform med løs bunn. Trim og jevn ut kantene. Prikk hele bunnen med en gaffel. Stek til den er lys brun, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Reduser ovnstemperaturen til 400°F. Finhakk de skivede mandlene i en foodprocessor. Tilsett resten av mel, sukker, 2 ss amaretto og smør, og kjør til en jevn puré. Tilsett egget og kjør til godt blandet. Hell fyllet i deigen. Stek til fyllet begynner å bli brunt og er fast å ta på, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. (Kan forberedes 6 timer i forveien. La stå i romtemperatur.)
  2. 22. Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett fersken og blansjer i 30 sekunder. Overfør til en bolle med kaldt vann ved hjelp av en hullsleiv. Skrell ferskenene. Skjær i skiver. La renne godt av. Bland syltetøy og 1 ss amaretto i en tykk liten kjele. Kok opp under omrøring for å smelte syltetøyet. La småkoke til det er litt tykkere, ca. 30 sekunder. Pensle litt av syltetøyet over tertefyllet. Legg ferskenskivene i sirkler oppå syltetøyet, overlappende. Pensle med resten av syltetøyet. Kan forberedes 3 timer i forveien. Oppbevares i romtemperatur.
  3. 33. Finhakk de skivede mandlene i en foodprocessor. Tilsett resten av mel, sukker, 2 ss amaretto og smør, og kjør til en jevn puré. Tilsett egget og kjør til godt blandet. Hell fyllet i deigen. Stek til fyllet begynner å bli brunt og er fast å ta på, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. (Kan forberedes 6 timer i forveien. La stå i romtemperatur.)
  4. 44. Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett fersken og blansjer i 30 sekunder. Overfør til en bolle med kaldt vann ved hjelp av en hullsleiv. Skrell ferskenene. Skjær i skiver. La renne godt av. Bland syltetøy og 1 ss amaretto i en tykk liten kjele. Kok opp under omrøring for å smelte syltetøyet. La småkoke til det er litt tykkere, ca. 30 sekunder. Pensle litt av syltetøyet over tertefyllet. Legg ferskenskivene i sirkler oppå syltetøyet, overlappende. Pensle med resten av syltetøyet. Kan forberedes 3 timer i forveien. Oppbevares i romtemperatur.