Tangerine-date-tartletter med kulturmelk-visp og mandarinagranita

Tangerine-date-tartletter med kulturmelk-visp og mandarinagranita

oppskrift på deilige tangerine-date tartlets med krem og tangerine granita, perfekt som dessert i sommermånedene

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper kokende vann
  • 1 mandarin, halvert på tvers
  • 6 Medjool-dadler, skåret på én side, kjerner forsiktig fjernet
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 3/4 kopp (1 1/2 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 3 spiseskjeer (eller mer) isvann
  • 1 stort eggehvite, pisket til jevn blanding
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
  • 3/4 kopp mørk maisirup
  • 2 store egg
  • 2 store eggeplommer
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp fersk mandarinjuice (fra 2 små mandariner eller kjøpt fersk juice)
  • 2 spiseskjeer brandy
  • 1 teskje (pakket) finrevet mandarin-eskall
  • 1/4 teskje grovt kosher-salt
  • 3/4 kopp kaldt kremfløte
  • 1/4 kopp kaldt kulturmelk
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Mandarinen Granita

Fremgangsmåte

  1. 1For topping: Bland 2 kopper kokende vann, mandarin og dadler i en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Sil av dadlene. Skrell hver dadel og del dem i fire på langs.
  2. 2For topping: Bland 2 kopper kokende vann, mandarin og dadler i en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Sil av dadlene. Skrell hver dadel og del dem i fire på langs.
  3. 3For bunnen: Kjør mel, sukker og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør til det dannes en grov deig. Tilsett 3 spiseskjeer isvann. Kjør til deigen samler seg i fuktige klumper, og tilsett mer isvann, en teskje om gangen, hvis den virker tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  4. 4Forvarm ovnen til 200°C. Kjevle ut deigen på en melet overflate til litt over 3 mm tykk. Bruk en liten tallerken som mal, og stikk ut 15 cm store sirkler. Samle deigen som blir til overs, og kjevle ut igjen. Stikk ut ytterligere sirkler slik at du får totalt 6.
  5. 5Pass på at hver deigsirkel passer i en 10 cm stor tartletpanne med løs bunn og 2 cm høye sider. Trim overhengende deig. Trykk deigen opp langs kantene slik at den kommer ca. 0,5 cm over kanten. Frys tartletene i 10 minutter. Stek dem til de er gylne, og trykk med bakkanten av en gaffel hvis de bobler opp eller sidene begynner å gli. Dette tar ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen. Pensle de varme deigskallene med litt sammenvispet eggehvite for å dekke. La avkjøle mens du lager fyllet. Skru ned ovnstemperaturen til 175°C.
  6. 6For fyllet: Kjør mel, sukker og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør til det dannes en grov deig. Tilsett 3 spiseskjeer isvann. Kjør til deigen samler seg i fuktige klumper, og tilsett mer isvann, en teskje om gangen, hvis den virker tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  7. 7Forvarm ovnen til 200°C. Kjevle ut deigen på en melet overflate til litt over 3 mm tykk. Bruk en liten tallerken som mal, og stikk ut 15 cm store sirkler. Samle deigen som blir til overs, og kjevle ut igjen. Stikk ut ytterligere sirkler slik at du får totalt 6.
  8. 8Pass på at hver deigsirkel passer i en 10 cm stor tartletpanne med løs bunn og 2 cm høye sider. Trim overhengende deig. Trykk deigen opp langs kantene slik at den kommer ca. 0,5 cm over kanten. Frys tartletene i 10 minutter.
  9. 9Stek deigskallene til de er gylne, og trykk med bakkanten av en gaffel hvis de bobler opp eller sidene begynner å gli. Dette tar ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen. Pensle de varme deigskallene med litt sammenvispet eggehvite for å dekke. La avkjøle mens du lager fyllet. Skru ned ovnstemperaturen til 175°C.
  10. 10For fyllet: Kok smør i en tykk liten stekepanne over middels varme til det er brunt, og sving pannen av og til, ca. 3 minutter. La smøret avkjøles litt. Visp inn sirup, egg, eggeplommer, sukker, mandarinjuice, brandy, mandarin- og sitrusskall, og salt i en middels bolle. Visp inn det brune smøret. Fyll de forberedte deigskallene helt med fyllet (det kan bli noe til overs). Stek små tartletter til fyllet er stivnet, ca. 25 minutter. La dem avkjøle i 15 minutter. Løft opp bunnene på formene for å løsne sidene, og avkjøl tarten helt.
  11. 11Kan lages ett døgn i forveien. Dekk til tarten og oppbevar i romtemperatur.
  12. 12Kok smør i en tykk liten stekepanne over middels varme til det er brunt, og sving pannen av og til, ca. 3 minutter. La smøret avkjøles litt. Visp inn sirup, egg, eggeplommer, sukker, mandarinjuice, brandy, mandarin- og sitrusskall, og salt i en middels bolle. Visp inn det brune smøret.
  13. 13Fyll de forberedte deigskallene helt med fyllet (det kan bli noe til overs). Stek tartlettene til fyllet er stivnet, ca. 25 minutter. La dem avkjøle i 15 minutter. Løft opp bunnene på formene for å løsne sidene, og avkjøl tarten helt.
  14. 14Kan lages ett døgn i forveien. Dekk til tarten og oppbevar i romtemperatur.
  15. 15For smørmelk-fløteskum: Visp krem, smørmelk og 2 spiseskjeer sukker i en middels bolle til det dannes topper. Sett i kjøleskapet i opptil 1 time. Plasser tartletene på tallerkener. Topp hver tartlet med 4 dadelkvartaler i en solstråleform og en klatt smørmelk-fløteskum. Fordel mandaringranita i 6 små kopper og plasser ved siden av.
  16. 16Visp krem, smørmelk og 2 spiseskjeer sukker i en middels bolle til det dannes topper. Sett i kjøleskapet i opptil 1 time.
  17. 17Plasser tartletene på tallerkener. Topp hver med 4 dadelkvartaler i en solstråleform og en klatt smørmelk-fløteskum. Fordel mandaringranita i 6 små kopper og plasser ved siden av.