
Eplegalette
Lær hvordan du lager en smakfull apple galette med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snack, perfekt for høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1/4 teskje salt
- 3/4 kopp (1 1/2 stenger) kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 2 spiseskjeer (eller mer) isvann
- 1 1/2 pund Granny Smith- epler, skrellet, kjernet og skåret i 1/8-tommers tynne skiver
- 4 spiseskjeer sukker, delt
- 1 teskje finrevet sitrusskall
- 1/4 kopp aprikosmarmelade
- Hel melk
Fremgangsmåte
- 1Bland mel og salt i en foodprocessor. Tilsett smør og kjør, med korte av og på-omganger, til deigen ligner grovt mel. Tilsett 2 spiseskjeer isvann og kjør bare til deigen begynner å samle seg, og tilsett mer isvann, teskjevis, hvis deigen er tørr. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time. FORHANDSVARELSE: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar deigen kald. La den mykne litt i romtemperatur før utbaking. Kjevle ut deigen mellom ark av bakepapir til en 1/8 tommer tykk runding, ca. 14 tommer i diameter. Fjern det øverste arket av bakepapir. Bruk det nederste arket som hjelp, og overfør deigen på bakepapiret til et stort, ubenket stekebrett. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter. Forvarm ovnen til 230°C. Bland epleskiver, 2 spiseskjeer sukker og sitrusskall i en middels stor bolle; vend forsiktig sammen. Fordel syltetøy over bunnen, og la det være en 1,5 tommers kant uten fyll. Legg epleskivene i sirkler oppå syltetøyet, med litt overlapping. Bruk bakepapiret som hjelp, og brett den enkle deigkanten opp over eplene, og klem eventuelle sprekker i deigen. Pensle deigen med melk. Strø deigkantene og eplene med resten av sukkeret. Stek galetten i 20 minutter. Senk ovnstemperaturen til 190°C og fortsett å steke til deigen er gyllen, ca. 30 minutter til. Ta ut av ovnen. Skyv en lang, tynn kniv forsiktig mellom bakepapiret og galetten. La den hvile i minst 10 minutter. Skjær i båter og server varm eller romtemperert.
- 2Bland mel og salt i en foodprocessor. Tilsett