
Pasta al Pomodoro
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten pasta al pomodoro. Enkelt, raskt og smakfullt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 middels stor løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 klype knuste rød pepperflak
- 1 boks på 28 gram hermetiske tomater, most i en food processor
- Kosher-salt
- 3 store friske basilikumstilker
- 340 gram bucatini eller spaghetti
- 2 spiseskjeer usaltet smør, i terninger
- 1/4 kopp finrevet Parmesan eller Pecorino
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ekstra-virgin olivenolje i en 30 cm stekepanne på middels-lav varme. Tilsett finhakket løk og kok, under omrøring, til den er myk, ca. 12 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og kok, under omrøring, i 2–4 minutter. Tilsett knuste rød pepperflak; kok i 1 minutt til. Øk varmen til middels, tilsett moste tomater og krydre lett med kosher-salt; kok, under omrøring av og til, til sausen tykner litt og smakene blander seg, ca. 20 minutter. Ta pannen av varmen, rør inn basilikumkvister, og sett til side. I mellomtiden, kok opp vann i en 4,7-liters kjele. Krydre med salt; tilsett spaghetti eller bucatini og kok, under omrøring av og til, til det er ca. 2 minutter før det er al dente. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Kast basilikumen og varm opp stekepannen på høy varme. Rør inn det reserverte kokevannet for å løsne sausen; kok opp. Tilsett pastaen og kok, under omrøring, til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen; tilsett smør og ost; vend forsiktig til osten smelter. Overfør til varme boller; server med mer ost, hvis ønskelig.
- 2Varm opp ekstra-virgin olivenolje i en 30 cm stekepanne på middels-lav varme. Tilsett finhakket løk og kok, under omrøring, til den er myk, ca. 12 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og kok, under omrøring, i 2–4 minutter. Tilsett knuste rød pepperflak; kok i 1 minutt til. Øk varmen til middels, tilsett moste tomater og krydre lett med kosher-salt; kok, under omrøring av og til, til sausen tykner litt og smakene blander seg, ca. 20 minutter. Ta pannen av varmen, rør inn basilikumkvister, og sett til side.
- 3I mellomtiden, kok opp vann i en 4,7-liters kjele. Krydre med salt; tilsett spaghetti eller bucatini og kok, under omrøring av og til, til det er ca. 2 minutter før det er al dente. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet.
- 4Kast basilikumen og varm opp stekepannen på høy varme. Rør inn det reserverte kokevannet for å løsne sausen; kok opp. Tilsett pastaen og kok, under omrøring, til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen; tilsett smør og ost; vend forsiktig til osten smelter. Overfør til varme boller; server med mer ost, hvis ønskelig.