Pasta al Pomodoro

Pasta al Pomodoro

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten pasta al pomodoro. Enkelt, raskt og smakfullt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 klype knuste rød pepperflak
  • 1 boks på 28 gram hermetiske tomater, most i en food processor
  • Kosher-salt
  • 3 store friske basilikumstilker
  • 340 gram bucatini eller spaghetti
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, i terninger
  • 1/4 kopp finrevet Parmesan eller Pecorino

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ekstra-virgin olivenolje i en 30 cm stekepanne på middels-lav varme. Tilsett finhakket løk og kok, under omrøring, til den er myk, ca. 12 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og kok, under omrøring, i 2–4 minutter. Tilsett knuste rød pepperflak; kok i 1 minutt til. Øk varmen til middels, tilsett moste tomater og krydre lett med kosher-salt; kok, under omrøring av og til, til sausen tykner litt og smakene blander seg, ca. 20 minutter. Ta pannen av varmen, rør inn basilikumkvister, og sett til side. I mellomtiden, kok opp vann i en 4,7-liters kjele. Krydre med salt; tilsett spaghetti eller bucatini og kok, under omrøring av og til, til det er ca. 2 minutter før det er al dente. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Kast basilikumen og varm opp stekepannen på høy varme. Rør inn det reserverte kokevannet for å løsne sausen; kok opp. Tilsett pastaen og kok, under omrøring, til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen; tilsett smør og ost; vend forsiktig til osten smelter. Overfør til varme boller; server med mer ost, hvis ønskelig.
  2. 2Varm opp ekstra-virgin olivenolje i en 30 cm stekepanne på middels-lav varme. Tilsett finhakket løk og kok, under omrøring, til den er myk, ca. 12 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og kok, under omrøring, i 2–4 minutter. Tilsett knuste rød pepperflak; kok i 1 minutt til. Øk varmen til middels, tilsett moste tomater og krydre lett med kosher-salt; kok, under omrøring av og til, til sausen tykner litt og smakene blander seg, ca. 20 minutter. Ta pannen av varmen, rør inn basilikumkvister, og sett til side.
  3. 3I mellomtiden, kok opp vann i en 4,7-liters kjele. Krydre med salt; tilsett spaghetti eller bucatini og kok, under omrøring av og til, til det er ca. 2 minutter før det er al dente. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet.
  4. 4Kast basilikumen og varm opp stekepannen på høy varme. Rør inn det reserverte kokevannet for å løsne sausen; kok opp. Tilsett pastaen og kok, under omrøring, til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen; tilsett smør og ost; vend forsiktig til osten smelter. Overfør til varme boller; server med mer ost, hvis ønskelig.