
Kokt bringebersaus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull kokt bringebærsaus. Perfekt til kaker, iskrem og desserter. Rask og enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 12 unser rasktfryste bringebær, tint
- 2. 3 spiseskjeer sukker
- 3. 1 teskje silt sitronsaft
- 4. 1 teskje Kirsch eller Framboise (bringebærlikør)
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner bærene og sukkeret i en middels stor kjele på lav varme. Kok opp, rør av og til.
- 22. Kok bærene og sukkeret i omtrent 5 minutter, slik at de koker veldig forsiktig, eller til de er litt tykkere.
- 33. Avkjøl blandingen og kjør den glatt i en blender. Sil sausen gjennom en sil for å fjerne frøene.
- 44. Rør inn sitronsaft og Kirsch.
- 52. Kombiner bærene og sukkeret i en middels stor kjele på lav varme. Kok opp, rør av og til.
- 63. Kok bærene og sukkeret i omtrent 5 minutter, slik at de koker veldig forsiktig, eller til de er litt tykkere.
- 74. Avkjøl blandingen og kjør den glatt i en blender. Sil sausen gjennom en sil for å fjerne frøene.
- 85. Rør inn sitronsaft og Kirsch.
- 96. Servering: Server sausen i en sausøse eller en skål.
- 107. Pass sausen i en sausøse eller en skål.
- 118. Oppbevaring: Oppbevar sausen dekket og i kjøleskapet før og etter bruk.
- 129. Oppbevar sausen dekket og i kjøleskapet før og etter bruk.