Kokt bringebersaus

Kokt bringebersaus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull kokt bringebærsaus. Perfekt til kaker, iskrem og desserter. Rask og enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 12 unser rasktfryste bringebær, tint
  • 2. 3 spiseskjeer sukker
  • 3. 1 teskje silt sitronsaft
  • 4. 1 teskje Kirsch eller Framboise (bringebærlikør)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner bærene og sukkeret i en middels stor kjele på lav varme. Kok opp, rør av og til.
  2. 22. Kok bærene og sukkeret i omtrent 5 minutter, slik at de koker veldig forsiktig, eller til de er litt tykkere.
  3. 33. Avkjøl blandingen og kjør den glatt i en blender. Sil sausen gjennom en sil for å fjerne frøene.
  4. 44. Rør inn sitronsaft og Kirsch.
  5. 52. Kombiner bærene og sukkeret i en middels stor kjele på lav varme. Kok opp, rør av og til.
  6. 63. Kok bærene og sukkeret i omtrent 5 minutter, slik at de koker veldig forsiktig, eller til de er litt tykkere.
  7. 74. Avkjøl blandingen og kjør den glatt i en blender. Sil sausen gjennom en sil for å fjerne frøene.
  8. 85. Rør inn sitronsaft og Kirsch.
  9. 96. Servering: Server sausen i en sausøse eller en skål.
  10. 107. Pass sausen i en sausøse eller en skål.
  11. 118. Oppbevaring: Oppbevar sausen dekket og i kjøleskapet før og etter bruk.
  12. 129. Oppbevar sausen dekket og i kjøleskapet før og etter bruk.