
Kokos- og gresk yoghurtkake med ostekrem
oppskrift på kokos gresk yoghurt ostekake. enkel, frisk og smakfull dessert med kokos og gresk yoghurt. perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Kjeksbunn:
- Koking spray
- 1 1/2 kopper søtet, flaket kokos
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 eggehvite, pisket til skummende
- Fyll:
- 2 kopper kokos-smaksatt gresk yoghurt
- 2 egg
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 2 teskjeer kokosessens
- 1 spiseskje maisstivelse
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 25 cm rund springform med kokespray.
- 2Bland kokosflak, sukker og mel i en bolle. Bland inn eggehviten til bunnen binder seg sammen. Trykk bunnen jevnt ut i bunnen av den smurte formen.
- 3Stek bunnen i den forvarmede ovnen til den er lys, ca. 18 minutter. La den avkjøle.
- 4Bland kokosyoghurt, egg, sukker og kokosessens i en bolle til det er jevnt. Rør inn maisstivelse og salt. Hell fyllet over den avkjølte bunnen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til kantene begynner å trekke seg vekk fra formen og midten beveger seg litt når du rister på den, ca. 35 minutter. La den avkjøle i ca. 30 minutter.
- 6Sett ostekaken i kjøleskapet til den er fast, ca. 3 timer.