Grillede bananer med meksikansk sjokoladesaus
oppskrift på grillede bananer med rik meksikansk sjokoladesaus, perfekt som dessert eller søtt tilbehør. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Én 3,2-unse disk med meksikansk sjokolade, hakket
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 kopp sukker
- 2 teskjeer malt kanel
- 4 faste, modne bananer, skrelt, delt på langs i to, deretter delt i fire biter hver
- Vaniljeis, myknet, til servering
- Sukret, revet kokosnøtt, til servering
Fremgangsmåte
- 1Smelt den mexicanske sjokoladen sammen med den tykke fløten i en middels stor kjele på middels varme. Visp kontinuerlig til sjokoladen er helt smeltet, og pass på å ikke brenne den. Slå av varmen og sett til side.
- 2Forvarm en gass- eller kullgrill, eller en stekeplate med grillpanne på komfyren, til middels høy varme.
- 3I en middels stor bolle, bland sukkeret med kanelen til det er jevnt fordelt. Vend bananene i sukker-kanel-blandingen til de er godt dekket. Overfør bananene til grillen med den flate siden ned. Grill til bananene er brune og sukkeret er karamellisert, ca. 2 minutter på hver side.
- 4Overfør bananene til et serveringsfat. Drypp med den mexicanske sjokoladesausen, strø over litt revet kokos, og server med vaniljeis.