Gammeldags kokosnøttkrempai

Gammeldags kokosnøttkrempai

Oppdag hvordan du lager en klassisk kokosnøttkrempai med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning, med rik kokosnøttsmak og kremet tekstur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp søtet kokosflak
  • 3 kopper halvhavtett melk
  • 2 egg, pisket
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/4 teskje salt
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 (9 tommer) paibunn, stekt
  • 1 kopp frossen pisket krem, tint

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Spre kokosnøtten på et bakepapirkledd stekebrett og stek den, rør om av og til, til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter.
  3. 3I en middels stor kjele, bland sammen fløte, egg, sukker, mel og salt, og rør godt. Kok opp på lav varme under konstant omrøring. Kok, mens du rører, i ytterligere 2 minutter. Ta kjelen av varmen, og rør inn 3/4 kopp av den ristet kokosnøtten og vaniljeekstraktet. Sett resten av kokosnøtten til side til bruk som topping på paien.
  4. 4Hell fyllet i paibunnen og sett den i kjøleskapet til den er stiv, ca. 4 timer.
  5. 5Topp med pisket krem og den reserverte kokosnøtten.