
Kylling med parmesan-krust og kremet honning- og sennepsdipp
Lær hvordan du lager en smakfull parmesan-krustet kylling servert med en kremet honning-sennepsdipp. Perfekt for en enkel og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- 1/3 kopp hvetemel
- Salt og nykvernet svart pepper
- 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben, kuttet i 1/2-tommers brede strimler
- 1/3 kopp melk
- 1/3 kopp revet Parmesanost
- 1/2 kopp hurtigkokende havregryn
- 3/4 teskje hvitløkspulver
- 3/4 teskje løkpulver
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/2 kopp rømme, vanlig eller lett
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 2 teskjeer honning
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør et stort bakepapir med matlagingsspray.
- 4I en lav skål, bland mel og 1/2 teskje salt og svart pepper hver. Tilsett kylling i melblandingen og vend for å dekke.
- 5Hell melk i en separat lav skål. I en tredje lav skål eller i en resealable plastpose, bland parmesan, havregryn, hvitløkspulver, løkpulver og oregano.
- 6Dypp kyllingen i melblandingen og vend for å dekke. Dypp den meldekte kyllingen i melken, og overfør deretter kyllingen til havregrynsblandingen.
- 7Vend for å dekke kyllingen (eller rist posen) til den er godt dekket med havregrynsblandingen.
- 8Legg kyllingen på det forberedte bakepapiret og spray overflaten med matlagingsspray.
- 9Stek i 15 minutter, til skorpen er gyllenbrun og kyllingen er gjennomstekt.
- 10For å lage dip, visp sammen rømme, Dijon-sennep og honning i en liten bolle.
- 11Server kyllingen med dip ved siden av.