Kylling med parmesan-krust og kremet honning- og sennepsdipp

Kylling med parmesan-krust og kremet honning- og sennepsdipp

Lær hvordan du lager en smakfull parmesan-krustet kylling servert med en kremet honning-sennepsdipp. Perfekt for en enkel og smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1/3 kopp hvetemel
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben, kuttet i 1/2-tommers brede strimler
  • 1/3 kopp melk
  • 1/3 kopp revet Parmesanost
  • 1/2 kopp hurtigkokende havregryn
  • 3/4 teskje hvitløkspulver
  • 3/4 teskje løkpulver
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1/2 kopp rømme, vanlig eller lett
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 2 teskjeer honning

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør et stort bakepapir med matlagingsspray.
  4. 4I en lav skål, bland mel og 1/2 teskje salt og svart pepper hver. Tilsett kylling i melblandingen og vend for å dekke.
  5. 5Hell melk i en separat lav skål. I en tredje lav skål eller i en resealable plastpose, bland parmesan, havregryn, hvitløkspulver, løkpulver og oregano.
  6. 6Dypp kyllingen i melblandingen og vend for å dekke. Dypp den meldekte kyllingen i melken, og overfør deretter kyllingen til havregrynsblandingen.
  7. 7Vend for å dekke kyllingen (eller rist posen) til den er godt dekket med havregrynsblandingen.
  8. 8Legg kyllingen på det forberedte bakepapiret og spray overflaten med matlagingsspray.
  9. 9Stek i 15 minutter, til skorpen er gyllenbrun og kyllingen er gjennomstekt.
  10. 10For å lage dip, visp sammen rømme, Dijon-sennep og honning i en liten bolle.
  11. 11Server kyllingen med dip ved siden av.